23. září 2017 • 22:45

Hvězdy slaví! Federer s Nadalem ovládli čtyřhru, Evropa - Svět 9:3

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Evropské tenisty dělí čtyři body a dvě výhry od triumfu v premiérovém ročníku Laver Cupu. V pražské O2 areně dnes zářili hvězdní Roger Federer a Rafael Nadal. Oba nejdříve vyhráli své dvouhry a na závěr dne oslavili vítězství i v první společné čtyřhře. Body ztratil jen Tomáš Berdych. Evropský tým tak vede nad výběrem světa po dvou dnech 9:3 a v neděli, kdy se bude hrát v každém duelu o tři body, potřebuje k celkovému triumfu vyhrát dva zápasy.



Federer si dnes na černém dvorci pohrál s Querreym a porazil ho 6:4, 6:2. Nadal pak měl více práce se Sockem, než ho zdolal po boji 6:3, 3:6 a 11:9 v super tie-breaku.

"Nakonec to dopadlo dobře a jsou to pro Evropu další dva body, což je důležité. Jsem moc spokojený a doufám, že to bude večer pokračovat," řekl první hráč světa Nadal v rozhovoru na dvorci. "V šatně je skvělá atmosféra, týmový duch je náramný, baví nás to a daří se nám," řekl desetinásobný král French Open.

Večerní blok zahájil Berdych a s Australanem Nickem Kyrgiosem nedotáhl k výhře dobře rozehraný zápas. Získal první set 6:3, ale pak prohrál 6:7 (4:7) a 6:10 v super tie-breaku. Horečně očekávaný debl Federera s Nadalem v jednom páru skončil jejich výhrou nad Querreym a Sockem 6:4, 1:6, 10:5 v super tie-breaku. "Jsem rád, že jsme vyhráli," řekl Federer.

Ze čtyřhry strach nemám, vím, že si s Rafaelem vypomůžeme, říká Federer.
Video se připravuje ...

Federer smetl Querreyho

Odpoledne se Švýcar ve dvouhře pomaleji rozjížděl a při prvním servisu udělal i dvojchybu, ale brejkbol odvrátil esem. "Včera jsem fandil osm hodin. Byl jsem ráno unavený, ale svaly mě nebolely," připomněl Švýcar, že úvodní den se na kurt nedostal.
Postupem času si dokázal poradit s podáním letošního semifinalisty Wimbledonu Querreyho a získal brejk na 3:2. Vzápětí ustál další brejkbol a set už dopodával.

Ve druhé sadě naplno předvedl své stylové, zdánlivě nenáročné, ale perfektní údery a doslova zvedal vyprodané hlediště ze sedadel. Nejlepším úderem byl bekhendový prohoz, ukázal i nabíhaný return a výměnu vyhrál.

"Bylo mi velkým potěšením. Od prvních minut je hala plná, což je jedinečné," těšilo letošního vítěze Australian Open a Wimbledonu. "Bylo neskutečné mít na lavičce jednoho z idolů Björna Borga. Je to zatím bezvadný týden," řekl.

Nadal: S Björnem máme na lavičce víc klidu
Video se připravuje ...

Nadal po boji zdolal Socka

Zápas Nadala se Sockem po dvou vyrovnaných sadách vrcholil dramatem v super tie-breaku. Španěl už vedl 7:3, ale Američan předvedl třeba i naskočený forhend a srovnal na 8:8 a pak odvrátil i první mečbol. Následně ale Nadal předvedl svoji nejlepší výměnu, oběhl si forhend, připravil si druhý mečbol a ten už využil.

Po posledních dvou míčích skákal Nadal radostí do vzduchu, jako kdyby šlo o finále na Roland Garros. Sock zase frustrovaně mrštil po prohře raketou do tašky.

Zasloužil jsem si vyhrát, byl jsem lepším hráčem, tvrdí po prohře s Kyrgiosem Berdych
Video se připravuje ...

Berdych smolně padl s Kyrgiosem

Dvaatřicetiletý Berdych si za pomoci skvělého servisu došel pro první set. Jediný brejk získal ve druhé hře a sedmým esem sadu ukončil. Ve druhé odvrátil tři brejkboly a set dospěl do tie-breaku. Berdych v něm vedl 4:2, ale udělal lacinou chybu, Kyrgios vycítil šanci a po skvělých míčích vyhrál 7:4.

V super tie-breaku rozhodla koncovka. Zatímco Kyrgios sázel esa, Berdych dostal soupeře do náskoku dvojchybou a další udělal při prvním mečbolu. "S Tomášem je to vždy těžký zápas. V prvním setu skvěle podával, ale postupně jsem se zlepšil a jsem rád, že jsem bodoval," řekl Kyrgios, který během utkání živě diskutoval s kapitánem Johnem McEnroem. "Byl pro mě na lavičce velkým pomocníkem."

V pátek se za výhru uděloval bod a za Evropu skórovali Chorvat Marin Čilič, Rakušan Dominic Thiem a Němec Alexander Zverev. Dnešní duely byly za dva body a nedělní budou mít tříbodovou hodnotu. K výhře v Laver Cupu je potřeba 13 bodů, za stavu 12:12 rozhodne o vítězi čtyřhra.

Tenisový Laver Cup v Praze:
Evropa - výběr světa 5:1 po pátém utkání
Federer - Querrey 6:4, 6:2.
Nadal - Sock 6:3, 3:6, 11:9,
Berdych - Kyrgios 6:4, 6:7 (4:7), 6:10.

Vše o Laver Cupu 2017 ZDE >>>


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud