Jonáš Bartoš
23. září 2017 • 15:45

Tenisová lekce krále Rogera. Ostatní mě hecovali k výhře, smál se Federer

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po pátečních tiebreakových maratonech vzal poprvé v ostrém zápase během Laver Cupu raketu do ruky. A nenechal nikoho na pochybách, kdo je tenisovým králem. Roger Federer předvedl proti Samu Querreymu takřka bezchybný výkon a po setech 6:4, 6:2 získal pro výběr Evropy důležité dva vstupní body do soboty.



Jedna hodina, deset minut. Přesně tak dlouho trvalo úvodní představení Rogera Federera v pražské O2 Areně. Šlo o dosud nejkratší představení probíhajícího Laver Cupu. Jako kdyby si švýcarský elegán řekl, že po dlouhých pátečních bojích už nebude program nového turnaje protahovat.

S americkým bombarďákem se Federer utkal v ostrém duelu teprve počtvrté. A opět na kurtu dominoval, Querrey ani v Praze nedokázal tenisové legendě urvat ani set.

„Jsem spokojený s úrovní tenisu, jakou jsem předvedl. Po US Open jsem opravdu potřeboval pauzu, musel jsem si odpočinout a dát se dohromady,“ vrátil se Federer ke svým problémům se zády.

„Teď už jsem v pořádku. Dobře jsem se hýbal, také mi pomohlo, když jsem na lavičce za sebou viděl ostatní borce z týmu, jak mě hecovali a říkali ‚Rogere jdi tam a vyhraj‘,“ usmíval se švýcarský veterán.

Ze čtyřhry strach nemám, vím, že si s Rafaelem vypomůžeme, říká Federer.
Video se připravuje ...

Federer určitě namlsal pražské publikum, které je nejvíc zvědavé právě na švýcarskou tenisovou ikonu. Devatenáctinásobný grandslamový šampion předvedl úchvatný výkon.

Například při jeho dvou precizních bekhendových prohozech po lajně celá hala dlouho aplaudovala. Diváci v Praze tenisu rozumí a hlasitě ocenili, když někdo na kurtu předvádí dokonalost ve svém oboru.

„Očekávání fanoušků byla samozřejmě veliká. Zatím tady předvádíme výborný tenis, pomáhá tomu i kurt, na kterém se dá hrát různými způsoby,“ líbilo se tváři celého víkendu.

Úroveň zápasů je velmi dobrá, říká Federer

„Museli jsme na kurtu nejdřív najít rytmus. Proto třeba Rafa vstával brzy ráno a chodil trénovat, i další se tvrdě připravovali, aby si zvykli. Úroveň zápasů je zatím velmi dobrá,“ pochvaloval si.

Po pátečním odpočinku vypadal Federer svěží a plný chuti do tenisového zápolení. Zatímco první den svým mladším parťákům ze speciální střídačky během utkání radil a sám je hecoval, teď jim tenisové umění předvedl v praxi.

„Snažil jsem se ostatním v týmu co nejvíc poradit. Někteří hráči jsou emotivnější, mé nebo Rafovy rady je můžou trošku uklidnit. Cítím, že na lavičce jsem i z toho důvodu. Také při Davis Cupu se snažím být blízko týmu a pomáhat hráčům i trenérovi,“ pravil zkušený borec.

Querrey na výkon 36letého šampiona nenašel celé utkání odpověď a uhrál si pouze šest gamů. Zatímco v pátečních zápasech se výběry Evropy a světa tahaly až do dramatických koncovek zápasů, startovací duel soboty byl jasný velmi rychle.

Za hodinu a deset minut bylo hotovo a Federer se mohl jít chystat na večerní speciální bitvu. Poprvé v kariéře nastoupí do čtyřhry s Rafaelem Nadalem, jejich společný zápas proti dvojici Querrey, Sock má být jedním z vrcholů celého víkendu.  

„Čtyřhra je hodně o servisu, voleji a returnu, to jsme viděli včera, zejména na začátku v tom byli Kyrgios a Sock lepší. Večer to bude zajímavé a moc se na to těším. O Rafu nemám obavy, vím, že to zvládne. Jen to pro nás jako hráče především do dvouhry bude hodně nezvyklá situace,“ přiznal Federer.

Vše o Laver Cupu 2017 ZDE >>>

Hrát turnaje podle pravidel Laver Cupu? Nemyslitelné, říká Rafael Nadal
Video se připravuje ...

Nadal: S Björnem máme na lavičce víc klidu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud