Jonáš Bartoš
24. září 2017 • 00:45

Potlesk vestoje pro legendy. Na čtyřhru s Rafou nezapomenu, zářil Federer

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tohle celý svět čekal. Roger Federer a Rafael Nadal na jedné straně kurtu, aneb výjimečná premiéra v Praze! Diváci v pražské O2 Areně byli v sobotu večer u toho, když se dvě tenisové legendy poprvé v kariéře postavily do společné čtyřhry. Vítězný úkol v rámci Laver Cupu proti zástupcům výběru světa Jackem Sockem, Samem Querrey splnily až po náročné fušce. Tenisoví velikáni ovládli první set 6:4, druhý prohráli 1:6, aby následně ve velkém stylu ovládli závěrečný supertiebreak 10:5. Pro Evropu zajistili další body, po sobotě vede favorizovaný výběr 9:3.



Když Roger Federer uhrál vítězný mečbol, celá hala stála na nohou a vzdávala hold grandslamovým šampionům. „Být společně na jednom kurtu a rvát se za tým je něco, co jsme si opravdu užili. Atmosféra je skvělá, čeští fanoušci jsou vynikající. Je výborné, že jsme tady a mám Rogera vedle sebe, je to ohromná pocta. Věřil jsem, že se náš zápas někdy uskuteční, dneska pro to byly ideální podmínky,“ děkoval za podporu Rafael Nadal.

„Pro mě to byl také skvělý moment. Dosud jsme spolu trénovali jen jednou, běžně si neukazujeme zbraně. Tak to asi bude vždycky, dokud budeme hrát. Tohle bylo něco velmi speciálního. Bylo skvělé sledovat Rafu na své straně kurtu, na tohle do konce života nezapomenu,“ doplnil svého parťáka Roger Federer.

Užili jsme si možnost bojovat spolu za jeden tým, říká Nadal
Video se připravuje ...


Fenoméni tenisových kurtů proti sobě odehráli 37 zápasů na profesionálním okruhu, než je Laver Cup svedl dohromady. „Ohromně jsme si to užili,“ ujišťovali svorně. Zároveň přiznali značný tlak i pocit zodpovědnosti, aby čtyřhru společně zvládli.

„Potřeboval jsem se na to utkání hodně soustředit, proto jsem se nedíval na Tomášův (Berdychův) zápas s Kyrgiosem. Někteří od nás očekávali jen vítězství, ale bylo to těžké. Debla jsem hrál naposledy hodně dávno, ale vedli jsme si výborně, někdy jsem měl i štěstí,“ usmíval se Federer.

Querrey: Nadal s Federerem by vyhráli grandslamy i ve čtyřhře

Z profilu by je na kurtu člověk skoro nerozeznal. Nadal i Federer nastoupili v modrobílé kombinaci týmu Evropy, oba na hlavách s bílými šátky. Šlo opravdu o nezvyklý jev, když je diváci léta vídají hrát v pozici soupeřů. Nastoupili naprosto koncentrovaní, aby získali dva důležité body.

Chvílemi předváděli mimořádné údery, které patří k jejich tenisové výjimečnosti, v jiných momentech jim to ale skřípalo, bylo znát, že spolu čtyřhru hrají poprvé. „Potřebovali jsme trochu času. Teď je to neuvěřitelný pocit. Děkujeme za podporu úžasným divákům, jsme šťastní, že jsme vyhráli,“ děkoval Nadal po utkání fanouškům.

Nadal o kapitánovi Borgovi: S Björnem máme na lavičce víc klidu
Video se připravuje ...


Zaplněná O2 rena samozřejmě přála hrajícím legendám. Před rozhodujícím supertiebreakem se podařilo střídačce výběru světa rozjet mexickou vlnu, někteří diváci se ale zdráhali přidat k něčemu, co vymysleli soupeři oblíbené dvojice.

Američané Jack Sock a Sam Querrey to výjimečným hráčům hodně ztížili. Projevilo se, že Nadal i Federer jsou především skvělí singlisté. „Ale pokud by se nějaký čas na čtyřhru soustředili a nastupovali spolu, určitě by nějaké grandslamy získali,“ uznal kvality soupeřů Sam Querrey.

Federer s Nadalem jsou jinak velcí soupeři, kteří sehráli mnoho nezapomenutelných bitev. Teď se ale jako dva kamarádi neustále povzbuzovali, aby svůj první společný zápas dovedli do zdárného konce. V rozhodujícím supertiebreaku byla i celá evropská střídačka na nohou, někteří ze spoluhráčů dokonce šli přímo k lavičce, aby deblový pár povzbudili.

Právě závěrečné dějství nabídlo nejlepší tenis v podání švýcarské a španělské ikony. Nadal s Federerem šli rychle do vedení, za stavu 5:1 se v ohromných emocích skoro objali, navíc jim pomáhala ohromná podpora z publika. Když proměnili závěrečný mečbol, hala explodovala. „Děkujeme za podporu úžasným divákům, jsme šťastní, že jsme vyhráli,“ vzkázal fanouškům Rafael Nadal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud