2. listopadu 2008 • 20:45

Tsonga vyhrál v Paříži

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Francouzský tenista Jo-Wilfried Tsonga se stal posledním účastníkem Turnaje mistrů. Finalista Australian Open si pozici mezi osmi nejlepšími hráči sezony zajistil díky triumfu na turnaji série Masters v Paříži, porazil obhájce titulu Davida Nalbandiana.



Třiadvacetiletý Tsonga získal teprve druhý titul v kariéře a poprvé triumfoval na podniku této kategorie. V Bercy vyhrál jako první domácí hráč od úspěchu Sébastiena Grosjeana v roce 2001.

O vítězství rozhodl především výborným servisem, Nalbandianovi nasázel 25 es. Argentinec navíc proměnil jen jeden z devíti brejkbolů, v rozhodujícím setu nevyužil vedení 40:0 při Tsongově podání na vítězství v zápase.

Francouzský tenista se na Turnaji mistrů přidal k Rafaelu Nadalovi, Rogeru Federerovi, Novaku Djokovičovi, Andymu Murraymu, Nikolaji Davyděnkovi, Andymu Roddickovi a Juanu Martinu del Potrovi. Mezi nejlepších osm hráčů sezony se Tsonga dostal, i když kvůli operaci kolena vynechal Roland Garros, Wimbledon a olympiádu.

"Myslím, že každý dneska přispěl k mému vítězství, tohle je pro vás. Je to pro mě konec skvělé sezony. Hrál jsem opravdu dobře a třešinkou na dortu je, že pojedu do Šanghaje," řekl Tsonga divákům.

Nalbandian vzal porážku sportovně. "Je to skvělý hráč a celý týden hrál brilantně. Ten titul si zaslouží," poznamenal.

Výsledky:
Dvouhra - finále:
Tsonga (13-Fr.) - Nalbandian (8-Arg.) 6:3, 4:6, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Björkman, Ullyett (5-Švéd./Zimb.) - Coetzee, Moodie (6-JAR) 6:2, 6:2.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud