6. listopadu 2008 • 12:32

McEnroe: Murray má hlavu pro tenis

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finalista tenisového US Open Andy Murray se dočkal pochvaly od legendy bílého sportu Johna McEnroea. Vyhlášený americký bouřlivák veřejně vyjádřil obdiv nad tím, jak jednadvacetiletý britský hráč za poslední roky herně vyspěl.



O Murraym se už před několika lety mluvilo, že má potenciál vyhrávat velké turnaje, ale až v této sezoně se začal prosazovat naplno. Triumfoval na pěti turnajích včetně Masters v Cincinnati a Madridu a skončil jen těsně pod vrcholem na závěrečném grandslamu sezony. Díky tomu vylétl až na čtvrté místo světového žebříčku.

McEnroe jeho hru obdivuje. "Nejvíc mě dostává, jak neuvěřitelně dobře se pohybuje. Věří svému hernímu stylu a nemění taktiku, velmi dobře volí údery. Má to v ruce a může hrát i na síti. Zároveň má skvělý mozek a hlavu pro tenis," uvedl na oficiálních internetových stránkách Turnaje mistrů McEnroe, který se připravuje na prosincové finále veteránské série v Londýně.

Věří, že Murray může na závěrečném turnaji sezony zazářit. Vděčí prý za to především zlepšené fyzické kondici a změně v chování na kurtu. "Je v lepší formě, což mu dodává sebevědomí. Další velká změna je, že nyní používá svou energii pozitivnějším způsobem a nedovoluje, aby se tolik prosazovala negativní energie. Lépe se koncentruje," dodal McEnroe.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud