13. listopadu 2008 • 12:08

Turnaj v Hamburku příští rok bude

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hamburk bude v příští roce pořádat turnaj mužského tenisového okruhu, i když stále není dořešen právní spor ohledně jeho postavení.



Oznámila to německá tenisová federace (DTB), která se obrátila na soud kvůli vyřazení tohoto podniku z turnajů nejvyšší kategorie.

Hamburk, kde se dosud konal podnik série Masters, v reorganizovaném kalendáři pro rok 2009 spadl o kategorii níže. Nově budou turnaje Masters označovány jako turnaje kategorie 1000 a Hamburk se dostal do kategorie 500.

Německý svaz se kvůli údajné kartelové dohodě s některými pořadateli obrátil na soud a požadoval po ATP odškodné ve výši 77 milionů dolarů. Americký soud v srpnu rozhodl ve prospěch organizace zastřešující mužské turnaje, ale Němci se proti tomu odvolali. Konečný verdikt by měl padnout na začátku příštího roku.

Bez ohledu na výsledek procesu se v Hamburku hrát bude. "Informovali jsme ATP, že jsme připraveni uspořádat tento turnaj v příštím roce," řekl agentuře SID prezident DTB Georg von Waldenfels.

V rámci reforem se turnaj v Hamburku navíc přesouvá z května doprostřed léta, bude se hrát od 20. do 26. července. Dotace klesne z letošních 2,27 milionu eur na zhruba 1,2 milionu.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud