19. července 2009 • 16:19

Söderling získal svůj první antukový titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Švédský tenista Robin Söderling dokázal, že jeho finálový úspěch na antukovém French Open nebyl náhodný, a dnes se dočkal svého premiérového titulu na tomto povrchu.



Před domácími fanoušky v Bastadu porazil v rozhodujícím souboji Argentince Juana Monaka 6:3 a 7:6.Čtyřiadvacetiletý Söderling hrál do dnešního týdne desetkrát ve finále turnaje ATP, ale z toho devětkrát na rychlém povrchu.

V prvním finále na antuce v Paříži byl nad jeho síly Švýcar Roger Federer, nyní si už čtvrtý turnajový titul nenechal ujít.

Argentinský tenista se dokázal rychle přeorientovat z rychlého taraflexu, na němž prohrál minulý týden oba zápasy čtvrtfinále Davisova poháru proti České republice, na svůj oblíbený povrch.K třem titulům z předloňské sezony však nakonec další v Bastadu nepřidal, přestože ve Švédsku porazil mimo jiné nasazenou jedničku Španěla Fernanda Verdaska.

Söderling bojoval také ve finále čtyřhry, titul si ale z Bastadu odvážejí Jaroslav Levinský a Slovák Filip Polášek. Pro Levinského je to pátý titul v kariéře, po Poláškově boku vyhrál i loni v Gstaadu.

Tenisový turnaj mužů v Bastadu (antuka, dotace 450.000 eur):

Dvouhra - finále:

Söderling (2-Švéd.) - Monaco (Arg.) 6:3, 7:6 (7:4).

Čtyřhra - finále:

Levinský, Polášek (3-ČR/SR) - Lindstedt, Söderling (Švéd.) 1:6, 6:3, 10:7.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud