28. července 2009 • 10:41

Sampras: Federer plenky měnit nebude!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Narození dvojčat nebude mít negativní dopad na tenisovou kariéru švýcarského tenisového krále Rogera Federera. Myslí si to bývalý první hráč světa Pete Sampras.



Vítězi rekordních patnácti grandslamových turnajů Federerovi porodila jeho žena Mirka ve čtvrtek ve Švýcarsku dcery Charlene Rivu a Mylu Rose.

"Myslím, že Roger nebude ve čtyři ráno měnit plenky," řekl Sampras s úsměvem před turnajem v Los Angeles, který zahájil exhibicí s Maratem Safinem.

Podle Samprase zůstane Federer stále stejně nebezpečným hráčem. "Je to změna, ale on se soustředí na tenis a má ve své ženě, rodině a dalších velkou podporu," dodal Sampras, otec dvou synů.

Stejně jako po Federerově triumfu ve Wimbledonu prohlásil, že Švýcar podle něj ještě rozšíří počet svých grandslamových titulů. "Má jich patnáct, to je ohromné, ale přidá do sbírky ještě nějaké další," konstatoval Američan.

Zdráhavě Sampras rovněž přitakal na poznámku, že Federer je pravděpodobně nejlepším tenistou všech dob. "Každá generace měla svého hráče. A kdo je nejlepší ze všech? Těžko říci, ale asi bych řekl, že Roger," uvedl Sampras.

Přesto si myslí, že by Federera porazil, kdyby se setkali ve vrcholné formě. "Nevytahuji se, tak to cítím," řekl držitel čtrnácti grandslamových titulů. V jediném vzájemném soutěžním utkání ve Wimbledonu 2001 Federerovi podlehl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud