22. srpna 2014 • 21:00

Česká armáda na US Open! Více hráček mají jen Rusko a Spojené státy

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německo, Francie, Itálie i Austrálie... Všechny tyto velmoci se dívají České republice na záda. Alespoň pokud jde o množství tenistek, které v letošním ročníku US Open bojují nebo bojovaly alespoň v kvalifikaci na poslední grandslamový turnaj roku.



Hned patnáct hráček majících za svým jménem zkratku CZE usilovalo či bude usilovat o úspěch na posledním grandslamovém turnaji roku.

Jen o jedno jméno navíc nasadilo na kurty ve Flashing Meadows Rusko, suverénně s 32 účastnicemi vyrazily do boje Spojené státy, ale to především díky divokým kartám, které dle zvyku připadly z drtivé většiny domácím mladým talentům.

Až za Českem se umístilo s dvanácti hráčkami Německo, o jednu tenistku méně vyslala Francie, s deseti hráčkami pak následuje Itálie a Japonsko.

Z českých tenistek se do hlavní soutěže přímo dostaly Petra Cetkovská, Klára Koukalová, Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková, Lucie Šafářová, Tereza Smitková a Barbora  Záhlavová-Strýcová.

Petra Kvitová v zápase druhého kola turnaje v Cincinnati proti Elině SvitolinovéFoto AP Photo

Do kvalifikačních bojů pak vyrazily Denisa Allertová, Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká, Kateřina Vaňková, Renata Voráčová a Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Naděje na účast v hlavní soutěži živí ještě poslední dvě jmenované, které budou o účast v hlavní soutěži bojovat v závěrečném třetím kole kvalifikace.  

Ještě lepší čísla z pohledu českého fanouška ukazuje druhá statistika. Do hlavní soutěže se přímo dostalo již zmiňovaných osm českých tenistek, tedy o jednu více než u Rusek. Více mají opět jen Spojené státy, které bude i díky divokým kartám reprezentovat minimálně sedmnáct hráček.

Úsměv fanoušků vyvolává i pohled na žebříček. Mezi nejlepší stovkou hráček světa je hned osm Češek, tedy opět více než je tomu u Rusek. I v této statistice vládnou tenistky Spojených států, kterých se zde tísní hned dvanáct.

Dost odlišný pohled se nabízí na mužské zastoupení. Kromě jistot v podobě Tomáše Berdycha, Radka Štěpánka, Lukáše Rosola a Jiřího Veselého už byste dalšího českého tenistu v pavouku mužské dvouhry hledali marně. Jan Mertl a Jaroslav Pospíšil svoji naději na účast v hlavní fázi turnaji pohřbili v kvalifikaci.

Počet hráček na US Open podle zemí
POŘADÍ ZEMĚ CELKEM JISTÁ ÚČAST KVALIFIKACE
1. USA 32 17 15
2. RUSKO 16 6 10
3. ČESKO 15 8 7
4. NĚMECKO 12 6 6
5. FRANCIE 11 6 5
6. ITÁLIE 10 6 4
7. JAPONSKO 10 3 7
8. ČÍNA 7 3 4
9. SLOVENSKO 6 5 1

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud