31. srpna 2014 • 05:30

US Open: Kvitová vybouchla se 145. hráčkou světa, padla i Strýcová

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN VÝSLEDKŮ | Wimbledonská vítězka Petra Kvitová skončila na grandslamovém US Open již ve 3. kole. Turnajová trojka dnes v New Yorku nečekaně prohrála se srbskou kvalifikantkou Aleksandrou Kruničovou 4:6, 4:6. Zaváhání české jedničky nenapravila ani Karolína Plíšková, která ale bojovala s nasazenou devětadvacítkou Casey Dell'Acquaovou z Austrálie téměř dvě hodiny. Smolný den dokonala Barbora Záhlavová-Strýcová, která skončila na raketě Eugenie Bouchardové.



Čtyřiadvacetiletá Kvitová potvrdila, že se jí ve Flushing Meadows tradičně nedaří. Při své sedmé účasti vypadla potřetí ve třetím kole a jejím maximem je účast v osmifinále.

Po titulu v New Havenu Kvitová doufala, že letos v New Yorku konečně prolomí brány čtvrtfinále a první dvě kola zvládla dobře. V utkání s Kruničovou, 145. hráčku světa, ale narazila. Soupeřka vyběhala nespočet míčů a nutila Češku chybovat

Kvitová hrála se zavázaným pravým stehenním svalem jako letos ve Wimbledonu a hned na úvod si prohrála podání, ale brejk vzápětí získala zpět. Podruhé přišla o servis v deváté hře i kvůli dvojchybě při brejkbolu a sadu už nezachránila.

Petra Kvitová se schovává za ručník v zápase 3. kola US Open proti Aleksandře Kruničové
Petra Kvitová se schovává za ručník v zápase 3. kola US Open proti Aleksandře Kruničové

Kruničová dobře měnila rytmus hry - přímé údery střídala s vysokými míči i čopy. Především se ale skvěle pohybovala, doklouzávala na betonu k míčům jako její krajan a první hráč světa Novak Djokovič a výměny prodlužovala. Kvitová měla problém zahrát vítězný míč a při snaze o riskantní údery k čarám častěji chybovala.

Do druhého setu vstoupila Kvitová nadějně, zpřesnila hru a vedla 2:0, jenomže pak ztratila čtyři hry v řadě. Svěřenkyně Davida Kotyzy ještě bojovala, snažila se být co nejtrpělivější a srovnala na 4:4, ale další dvě hry ztratila. První mečbol Kvitová ještě odvrátila a druhý dokumentoval přesně vývoj zápasu. Kruničová vrátila každý míč, který na ni Kvitová vyslala, Češka nakonec nevydržela a trefila aut.

"Nevím, co říci. Chtěla jsem vyhrát set a dokázala jsem získat dva. Petra je velká hráčka, sledovala jsem oba její triumfy ve Wimbledonu a je fantastické, že jsem teď tady nad ní dokázala vyhrát," řekla Kruničová v rozhovoru na dvorci.

US Open již přišlo o tři ze čtyř nejvýše nasazených hráček dvouhry. Před Kvitovou vypadly také dvojka Simona Halepová z Rumunska i čtyřka Agnieszka Radwaňnskká z Polska. Ve hře zůstává jen jednička a obhájkyně titulu Serenna Williamsová z USA, která má jistotu, že i po turnaji zůstane v čele žebříčku WTA.

Plíšková bojovala marně

Dvaadvacetiletá Karolína Plíšková, ze druhého kola přemožitelka osmé nasazené Any Ivanovičové ze Srbska, nastřílela 11 es a celkem 43 vítězných míčů. Zároveň ale udělala 40 nevynucených chyb, zatímco soupeřka pouze pětadvacet.

V rozhodující třetí sadě Plíšková už prohrávala 2:5, ale ještě dokázala získat dvě hry a při prvním mečbolu napálit vítězný return. Při druhém už kapitulovala a z výhry se radovala Dellacquaová, od loňského srpna matka syna Blaka.

Končí také Záhlavová-Strýcová

Kanaďanka Eugenie Bouchardová vyřadila Češku Barboru Záhlavovou-Strýcovou ve 3. kole grandslamového turnaje US Open po vítězství 6:2, 6:7 a 6:4. Finalistka Wimbledonu tak potvrdila roli favoritky, i když se jí od úspěchu v Londýně na kurtech příliš nedařilo.

Bouchardová celkem hladce vyhrála první set. Druhý ale po houževnatém úsilí vybojovala naopak její česká soupeřka, která nicméně v závěrečných hrách posledního setu už s ní krok udržet nakonec nedokázala.

Záhlavová-Strýcová se s Bouchardovou, v New Yorku nasazenou jako číslo sedm, utkala na okruhu WTA předtím už dvakrát. I loni v Ósace a letos v Norimberku odešla z kurtu poražena.

Tenisový grandslamový turnaj US Open (tvrdý povrch, dotace 38,251 milionu dolarů):
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Mannarino (Fr.) - Fognini (15-It.) 6:3, 6:4, 6:1,
Djokovič (1-Srb.) - Querrey (USA) 6:3, 6:2, 6:2,
Raonic (5-Kan.) - Estrella (Dom. rep.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), 7:6 (7:3),
Nišikori (10-Jap.) - Mayer (23-Arg.) 6:4, 6:2, 6:3,

Dvouhra - 3. kolo:
Murray (8-Brit.) - Kuzněcov (Rus.) 6:1, 7:5, 4:6, 6:2
Tsonga (9-Fr.) - Carreňo (Šp.) 6:4, 6:4, 6:4,
Wawrinka (3-Švýc.) - Kavčič (Slovin.) bez boje,
Kohlschreiber (22-Něm.) - Isner (13-USA) 7:6 (7:4), 4:6, 7:6 (7:2), 7:6 (7:4),
Robredo (16-Šp.) - Kyrgios (Austr.) 3:6, 6:3, 7:6 (7:4), 6:3.

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Kruničová (Srb.) - Kvitová (3-ČR) 6:4, 6:4,
Pennettaová (11-It.) - Gibbsová (USA) 6:4, 6:0,
Dellacquaová (29-Austr.) - Karolína Plíšková (ČR) 6:3, 3:6, 6:4,
Azarenková (16-Běl.) - Vesninová (Rus.) 6:1, 6:1.
S. Williamsová (1-USA) - Lepchenková (USA) 6:3, 6:3,
Kanepiová (Est.) - Suárezová (15-Šp.) 7:5, 6:0,
Makarovová (17-Rus.) - Dijasová (Kaz.) 6:2, 6:4,
Bouchardová (7-Kand) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:2, 6:7, 6:4.

Čtyřhra - 2. kolo:
Hradecká, Krajiceková (11-ČR/Niz.) - Husárová, Kaniaová (SR/Pol.) 6:3, 6:2,
Jankovičová, Koukalová (Srb./ČR) - Medinaová, Švedovová (13-Šp./Kaz.) 4:6, 6:2, 7:5.
Hingisová, Pennettaová (Švýc./It.) - Pavljučenkovová, Šafářová (15-Rus./ČR) 6:3, 6:0. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud