2. září 2014 • 07:31

Murray zametl s Tsongou, přemožitelka Kvitové už dohrála

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN PONDĚLNÍCH ZÁPASŮ US OPEN | Světová jednička a obhájkyně titulu Serena Williamsová prošla hladce do čtvrtfinále tenisového US Open. Dvaatřicetiletá Američanka neztratila ani ve čtvrtém duelu v New Yorku set, dnes porazila v osmifinále 6:3, 6:3 Estonku Kaiu Kanepiovou za 65 minut.



Williamsová letos vyhrála pět turnajů, nicméně do čtvrtfinále grandslamu postoupila až ve Flushing Meadows. Její další soupeřkou bude loňská semifinalistka Flavia Pennettaová z Itálie, jež porazila 7:5, 6:2 Australanku Casey Dellacquaovou, přemožitelku Karolíny Plíškové.

Stejně jako Williamsová je mezi nejlepšími osmi bez ztráty setu mužská světová jednička Novak Djokovič, vítěz turnaje z roku 2011 postoupil už do 22. grandslamového čtvrtfinále v řadě. Srbský tenista ve 4. kole porazil 6:1, 7:5, 6:4 Němce Philippa Kohlschreibera, což je shodou okolností poslední hráč, jenž ho na grandslamech vyřadil před branami čtvrtfinále - ve třetím kole Roland Garros 2009.

O semifinále se Djokovič utká s osmým nasazeným Britem Andym Murraym, jenž ve čtvrtém kole zdolal 7:5, 7:5, 6:4 turnajovou devítku Jo-Wilfrieda Tsongu. Francouz se tak může začít připravovat na semifinále Davis Cupu proti Česku na pařížské antuce.

Nejvýše nasazená Williamsová a Kanaďanka Eugenie Bouchardová byly posledními dvěma tenistkami z elitní desítky žebříčku, jež vydržely v pavouku dvouhry do druhého týdne. Wimbledonská finalistka Bouchardová navíc "přežila" jen do dneška, v osmifinále ji vyřadila Ruska Jekatěrina Makarovová po setech 7:6, 6:4.

Ve Flushing Meadows usiluje Williamsová o třetí triumf za sebou a celkově šestý v kariéře. Pokud by turnaj opět ovládla, získala by osmnáctý grandslamový titul, čímž by se v historických tabulkách vyrovnala Martině Navrátilové a Chris Evertové.

Přemožitelka Kvitové končí

Běloruská tenistka Viktoria Azarenková porazila v osmifinále grandslamovéoho US Open 4:6, 6:4, 6:4 Srbku Aleksandru Kruničovou, přemožitelku Petry Kvitové.

Šestnáctá nasazená Azarenková měla s kvallifikantkou Kruničovou, které patří v žebříčku až 145. místo, plné ruce práce. Dvojnásobná vítězka Australian Open sice vedla v prvním setu 3:0, ale Srbka vývoj otočila a sadu získala. I v dalším průběhu byla absolventka ekonomie Kruničová vyrovnanou partnerkou, ale nakonec rozhodla razance někdejší světové jedničky.

"Aleksandra hrála úžasně a může mít před sebou skvělou budoucnost," ocenila Azarenková jednadvacetiletou Kruničovou. "Je dost náročné hrát s někým, koho neznáte, a překvapilo mě, že není vysoká, ale hraje s velkou intenzitou," řekla Azarenková, kterou ve čtvrtfinále čeká Ruska Jekatěrina Makarovová.

Wawrinka v Americe pokračuje

Letošní vítěz Australian Open Wawrinka odvrátil v důležitém třetí setu duelu s Tommy Robredem dva setboly a Španěla porazil 7:5, 4:6, 7:6 a 6:2. "Proto jsem tak silný, protože vím, že mám několik životů. I když se cítím špatně, tak najdu cestu, jak se zlepšit, fyzicky se uvolnit a na konci být spokojený," řekl Švýcar.

V prvním setu se Wawrinka málem zranil. Při dobíhání jednoho z míčů se ocitl u bariéry, kterou přeskočil a skončil v hledišti mezi diváky. Pak si chvilku držel koleno, nohu si protáhl a pokračoval v utkání bez známky omezení. "Do obecenstva jsem dosud nikdy nespadl a jsem rád, že jsem z toho vyvázl bez problémů," řekl.

Wawrinka vstupoval do zápasu s Robredem s nelichotivou bilancí 2:6, nicméně Španěla porazil letos cestou za titulem v Melbourne. Oba hráči si po vypjatém třetím setu mezi sebou vyměnili pár slov, ale po utkání odmítli říct, o co šlo.

Ženy:

Dvouhra - 4. kolo:

S. Williamsová (1-USA) - Kanepiová (Est.) 6:3, 6:3,
Makarovová (17-Rus.) - Bouchardová (7-Kan.) 7:6 (7:2), 6:4,
Azarenková (16-Běl.) - Kruničová (Srb.) 4:6, 6:4, 6:4.

Čtyřhra - 3. kolo:

Dateová-Krummová, Záhlavová-Strýcová (Jap./ČR) - Hsieh Su-Wei, Pcheng Šuaj (2-Tchaj-wan/Čína) 7:6 (7:4), 6:4,
Peschkeová, Srebotniková (5-ČR/Slovin.) - Kudrjavcevová, Rodionovová (9-Rus./Austr.) 4:6, 6:1, 7:6 (7:4).

Juniorky:

Dvouhra - 1. kolo:

Bouzková (ČR) - Shibaharaová (USA) 6:0, 6:2,
Bolsovová-Zadoinová (7-Šp.) - Heinová (ČR) 6:2, 6:4,
Dolehideová (USA) - Vondroušová (10-ČR) 6:7 (4:7), 6:3, 6:4.

Muži:

Dvouhra - 4. kolo:

Murray (8-Brit.) - Tsonga (9-Fr.) 7:5, 7:5, 6:4,
Wawrinka (3-Švýc.) - Robredo (16-Šp.) 7:5, 4:6, 7:6 (9:7), 6:2.

Čtyřhra - 3. kolo:

Granollers, M. López (11-Šp.) - Paes, Štěpánek (6-Indie/ČR) 6:2, 4:6, 6:1.


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud