4. září 2014 • 23:35

Rozhozený Berdych křičel na sudí: Za tohle byste měla dostat pokutu!

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedařilo se mu vůbec nic. Tomáš Berdych bojoval se svým chorvatským osudem, který ho  vyřídil i v letošním Wimbledonu, marně. Téměř dvoumetrový Chorvat Marin Čilič poslal českého tenistu domů ve třech setech, a to způsobem naprosto suverénním.



Berdych bojoval o šanci na první grandslamový titul marně. Od prvního gamu se mu nedařilo prakticky nic. Za 73 minut prohrával 0:2 na sety, když sady ztratil v poměru 2:6, 4:6.  

Naději na zvrat oživil ve třetím setu, kdy světové šestnáctce konečně prolomil servis a šel do vedení 4:1. Ani to ovšem nestačilo. O náskok v podobě vyhraného podání přišel za stavu 4:2. K dost možná rozhodujícímu momentu zápasu přispěl i sporný míč.

Berdych se natáhl po zdánlivě ztraceném Čiličově kraťasu a špičkou rakety ho vrátil na druhou stranu dvorce s takovou rotací, že se žlutá koule překulila zpět na stranu českého tenisty. Český daviscupový reprezentant však zaťal ruku ve vítězném gestu marně.

Hlavní rozhodčí zápasu Louise Azemarová-Engzellová totiž viděla dva odrazy od země, což českou jedničku pořádně naštvalo.  „Tohle je nejhorší výrok, jaký jsem kdy zažil. Za takovéhle věci byste měli dostávat pokuty,“ zuřil frustrovaný Berdych.

Jak ukázal televizní záznam, pravdu měla sudí. Rozhozený Čech o podání přišel, stejně tak nezvládl ani následující tiebreak a s turnajem se rozloučil.

Český tenista Tomáš Berdych byl po prohře s Čiličem zklamaný
Český tenista Tomáš Berdych byl po prohře s Čiličem zklamaný

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud