5. září 2014 • 06:37

To je bojovník! Federer odvrátil dva mečboly a vyřadil Monfilse

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarský tenista Roger Federer předvedl velký obrat ve čtvrtfinále grandslamového US Open. Pětinásobný vítěz turnaje už prohrával s Francouzem Gaëlem Monfilsem 0:2 na sety, ve čtvrté sadě odvrátil dva mečboly a po výhře 4:6, 3:6, 6:4, 7:5 a 6:2 si v New Yorku zahraje podeváté semifinále.



Federer se dva sety nedokázal proti skvěle hrajícímu Monfilsovi prosadit. Až ve třetí sadě vzal dvacátému nasazenému poprvé servis a začal zápas otáčet. Na pokraji vyřazení se ale ocitl za stavu 4:5 a 15:40 ve čtvrtém setu, ale oba mečboly odvrátil dobrým servisem a odvážnými údery. Přitom pochyboval, že dokáže duel ještě zachránit. "Už jsem si říkal, pane, tak to je poslední míč," přiznal Federer.

Za stavu 5:5 ve čtvrtém setu neustál situaci Monnfils, udělal dvě dvojchyby po sobě a věnoval Federerovi důležitý brejk. Švýcar nabídnutou šanci využil, set doservíroval a v rozhodující páté sadě už dominoval, zatímco Monfils psychicky odpadl.

Federer se přiblížil zisku svého osmnáctého grandslamového titulu a v cestě do finále mu ve Flushing Meadows stojí Chorvat Marin Čilič, přemožitel Tomáše Berdycha ve čtvrtfinále. Švýcar porazil Čiliče ve všech pěti vzájemných zápasech.

Tenisový grandslamový turnaj US Open:

Muži:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Federer (2-Švýc.) - Monfils (20-Fr.) 4:6, 3:6, 6:4, 7:5, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud