8. září 2014 • 00:15

18. grandslamový titul! Serena ve finále US Open smetla Wozniackou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Americká tenistka Serena Williamsová vyhrála potřetí za sebou a celkově pošesté dvouhru na US Open. Světová jednička v nedělním finále v New Yorku porazila Dánku Caroline Wozniackou 6:3, 6:3 a ziskem osmnáctého grandslamového titulu se vyrovnala legendám Chris Evertové a Martině Navrátilové, které po finále Williamsové gratulovaly přímo na kurtu.



Dvaatřicetiletá Williamsová se stala druhou hráčkou, která na US Open v tzv. open éře od roku 1968 triumfovala potřetí za sebou. To před ní dokázala jen její krajanka Evertová, která ve Flushing Meadows završila vítězný hattrick v roce 1977 a o rok později přidala ještě čtvrtý triumf.

Williamsová zvítězila hladce ve dvou setech.Foto EPA

"Byl to skvělý pocit vyhrát zase grandslam. Je to neuvěřitelné a jsem nadšená. Jsem dojatá, protože jsem tady vyhrála svůj první a teď i osmnáctý grandslam. Miluju to tady," řekla Williamsová, která v New Yorku poprvé vyhrála v roce 1999, chvějícím se hlasem při slavnostním vyhlášení.

Letošní turnaj ovládla Williamsová suverénně bez ztráty setu a žádné soupeřce nepovolila více než šest gamů. I ve finále se přesně naplnila předpověď někdejší světové jedničky Tracy Austinové z USA. "Serena to má většinou ve svých rukou. Pokud hraje na své úrovni, tak současné soupeřky jasně převyšuje," řekla Austinová.

Na začátku finále sice Američanka dvakrát neudržela brejk, ale pak zápas jasně ovládla. Wozniacká se snažila, doběhla hodně míčů, ale na razanci své kamarádky nestačila. Za vše hovoří statistika - Williamsová nastřílela 29 vítězných míčů, zatímco Wozniacká jen čtyři a tři z toho díky esům.

Za titul získala Williamsová tři miliony dolarů a navíc milionový bonus jako vítězka americké série. K tomu dostala od Navrátilové a Evertové náramek z osmnáctikarátového zlata s přívěskem s číslem 18. "Je neskutečné, že slyším své jméno vedle takových legend," rozplývala se Williamsová.
smr nk

Ženy:

Dvouhra - finále:

S. Williamsová (1-USA) - Wozniacká (10-Dán.) 6:3, 6:3

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud