14. září 2015 • 08:43

Tohle je Sparta! Djokovič slavil na US Open s populárním hercem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | Desátý grandslam oslavil Novak Djokovič stylově. Krátce poté, co srbský tenista ve čtyřsetové bitvě vyřídil miláčka tribun Rogera Federera, se v zákulisí potkal s populárním skotským hercem Gerardem Butlerem, který je mimo jiné známý z filmu 300: Bitva u Thermopyl. A společně si zakřičeli známou repliku "This is Sparta!" Tedy "Tohle je Sparta!" Video pak na sociální síti zveřejnila Djokovičova manželka Jelena.



Osmadvacetiletý Djokovič měl důvod mít dobrou náladu. Letos vyhrál po Australian Open a Wimbledonu třetí grandslamový titul. Jen na antukovém Roland Garros nestačil ve finále na Švýcara Stana Wawrinku.

"Hrál jsem proti nejlepšímu hráči a musel jsem předvést skvělý výkon, abych mohl držet tuhle trofej," řekl Djokovič. "Prožívám nejlepší sezonu, kterou si užívám o to víc, protože jsem se stal manželem a otcem. Tenhle sport miluju a všechna tahle vítězství podněcují moji touhu jít dál a vychutnávat si výhry jako je tahle," pokračoval vítěz.

Finále US Open začalo kvůli dešti o skoro tři a půl hodiny později. V prvních dvou setech brali oba tenisoví velikáni po jedné výhře, pak už ale dominoval Srb. Ve třetí sadě odvrátil Djokovič za stavu 3:4 dva brejkboly a pak získal pět her v řadě. Ve čtvrtém setu už Djokovič vedl 5:2, pak Švýcar zabojoval, ale bylo to málo. Na US Open navázala světová jednička na svůj první triumf z roku 2011.

"Mám za sebou výborné dva týdny. Bylo skvělé si tady zase zahrát finále a ukazuje to, že moje hraje je zase dobrá," řekl pětinásobný vítěz US Open Federer, který byl ve finále poprvé od roku 2009. "Ale hrát s Novakem je těžké," dodal Švýcar a Djokovičovi pogratuloval jako letos po finále na londýnské trávě ve Wimbledonu.

Ze známých tváří se v hledišti objevili například David Beckham...
Ze známých tváří se v hledišti objevili například David Beckham...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud