5. září 2016 • 13:05

Baghdatis tasil během utkání na US Open mobil. Psal jsem ženě, hájil se

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neměl moc šancí. A dobře to věděl. Možná i tento fakt stál za poněkud úsměvným gestem Marcuse Baghdatise v osmifinálovém souboji US Open proti Gäelu Monfilsovi. V průběhu druhého setu totiž horkokrevný tenista bez skrupulí vytáhl mobil, což je během zápasu zakázáno. "Jen jsem se koukal, kolik je hodin," hájil se před rozhodčí Kypřan, který nakonec zápas po setech 3:6, 2:6 a 3:6 prohrál. 



Většinou to bývá Gäel Monfils, který svými povětšinou akrobatickými kousky a věčně usměvavou tváří baví během zápasů tenisové fanoušky. Teď se do hlavní role ale dostal jeho soupeř.

V průběhu druhého setu totiž na krátký okamžik vytáhl během střídání stran mobil, což je na profesionálním okruhu přísně zakázáno. Hlavní rozhodčí to však nezůstalo utajeno a jednatřicetiletého tenistu okamžitě varovala.

To však bývalého osmého hráče světa nenechalo v klidu. "To se ani nemůžu podívat kolik je hodin? Jen jsem se chtěl podívat na čas, to je všechno,“ bránil se Baghdatis.

Když se novináři na netradiční aktivitu finalisty Australian Open z roku 2006 po zápase ptali, přišel s poněkud jiným vysvětlením. "Tak je pravda, že jsem nezjišťoval, kolik je hodin, prostě jsem psal zprávu manželce," vysvětloval s úsměvem. "Vím, že je to zakázáno a že jsem porušil pravidla. Dostal jsem za to po právu varování," vysvětloval smířlivě.

To však žurnalistům nestačilo a snažili se z Baghdatise dostat, cože své manželce psal. "Tak to zase ne, to vám v žádném případě nebudu říkat. Zkoušíte to opravdu pěkně, ale máte smůlu," nenechal se nachytat 44. hráč světa.

Ani jeho soupeř však nezůstal pozadu. Monfils se během jedné z výměn snažil pobavit fanoušky tím, že se pokoušel zavázat za hry botu.

Dvanáctý tenista světa se neúmyslně blýskl již v prvním kole turnaje, když v zápase prvního kola s Lucemburčanem Müllerem při dobíhání míčku "zrušil" místní časomíru.

Jinak se ale francouzský tenista prezentuje ve výborné formě. Od Wimbledonu, kde prohrál v prvním kole, se drží fantastickou bilanci 18 výher a jen dvou porážek. Ve čtvrtfinále US Open vyzve krajana Pouilleho, který vyřadil Rafaela Nadala.

VIDEO: Takhle Gäel Monfils zlikvidoval hodiny na dvorci

Marcos Baghdatis na returnu
Marcos Baghdatis na returnu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud