5. září 2016 • 21:38

Plíšková je ve čtvrtfinále US Open! Zdolala Venus Williamsovou

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Životní grandslam hraje Karolína Plíšková. Česká tenistka v osmifinále US Open porazila domácí legendu Venus Williamsovou a po setech 4:6, 6:4 a 7:6 (7:3) se dostala mezi osm nejlepších hráček. Jde o její nejlepší výsledek na čtyřech největších turnajích na okruhu.



Česká jednička odvrátila v duelu s Američankou Venus Williamsovou ve třetí sadě mečbol a newyorskou šampionku z let 2000 a 2001 porazila v třísetovém dramatu.

Desátá nasazená Plíšková až do letošního US Open nepřešla na grandslamu přes třetí kolo a postupem mezi osmičku si tak znovu vylepšila své maximum. V boji o semifinále se utká s Chorvatkou Anou Konjuhovou.

Do zápasu přitom Plíšková nevstoupila dobře. V úvodu špatně podávala a s šestou nasazenou Williamsovou rychle prohrávala 1:5. Ještě snížila na 4:5, ale pak znovu ztratila servis a o úvodní sadu přišla.

Ještě začátek druhé sady svěřenkyni kouče Jiřího Vaňka utekl, ale ze stavu 1:3 otočila na 4:3 a set ukončila dvěma esy.V rozhodujícím dějství vedla Plíšková 3:1 a 4:2, ale Američanka k nadšení publika zabrala.

Za stavu 4:5 Češka odvrátila mečbol nabíhaným volejem a sama pak za stavu 6:5 podávala na výhru. Vypracovala si vedení 40:0, jenže Williamsová ukázala svoji sílu a pěti míči v řadě si vynutila tie-break.

Plíšková se ale nezhroutila. Ve zkrácené hře od začátku vedla a za stavu 6:2 měla další čtyři mečboly. Po další výměně už zvedala ruce, ale jestřábí oko ukázalo po jejím bekhendu těsný aut, a tak naplno propukla v jásot až po dalším míči.

Čtyřiadvacetiletá tenistka má jistotu, že se v příštím vydání žebříčku WTA vrátí do světové desítky. Navíc má šanci se poprvé kvalifikovat na Turnaj mistryň.

V českém souboji ve 3. kole čtyřhry porazily Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou krajanky Andreu Hlaváčkovou a Lucii Hradeckou dvakrát 7:5.

Je to tam! Karolína Plíšková se raduje z výhry v osmifinále US Open nad americkou legendou Venus Williamsovou
Je to tam! Karolína Plíšková se raduje z výhry v osmifinále US Open nad americkou legendou Venus Williamsovou

Del Potro je po čtyřech letech ve čtvrtfinále

Argentinský tenista Juan Martín del Potro postoupil poprvé od roku 2012 do čtvrtfinále US Open. Ve 4. kole grandslamového podniku, který v roce 2009 vyhrál, mu vzdal Dominic Thiem. Osmý nasazený Rakušan prohrál první set 3:6 a ve druhém za stavu 2:3 duel kvůli zranění pravého kolena po 72 minutách skrečoval.

Stříbrný olympijský medailista, jenž se vinou opakovaných operací zápěstí v posledních sezonách propadl ve světovém žebříčku na 142. místo, se v New Yorku dostal do hlavní soutěže na divokou kartu. V dosavadních zápasech Del Potro neztratil ani set.

"Tady se cítím doma," řekl bývalý šampion na kurtu. "Nevím, jestli jsem dneska lepší než tehdy, ale snů jsem se nevzdal," dodal sedmadvacetiletý tenista.

Tenisový grandslamový turnaj US Open (tvrdý povrch, dotace 46,303.400 dolarů):

Muži: Dvouhra - 4. kolo:

Del Porto (Arg.) - Thiem (8-Rak.) 6:3, 3:2 skreč.
Murray (2-Brit.) - Dimitrov (22-Bulh.) 6:1, 6:2, 6:2
Nišikori (6-Jap.) - Karlovič (21-Chorv.) 6:3, 6:4, 7:6 (7:4).

Ženy: Dvouhra - 4. kolo:

Halepová (5-Rum.) - Suárezová (11-Šp.) 6:2, 7:5,
Karolína Plíšková (10-ČR) - V. Williamsová (6-USA) 4:6, 6:4, 7:6 (7:3)
Konjuhová (Chorv.) - A. Radwaňská (4-Pol.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra - 3. kolo:

Krejčíková, Siniaková (16-ČR) - Hlaváčková, Hradecká (4-ČR) 7:5, 7:5

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:

Vandewegheová, Ram (7-USA) - Krejčíková, Draganja (ČR/Chorv.) 6:3, 6:3.

Juniorky: Dvouhra - 1. kolo:

Laheyová (USA) - Kaňková (ČR) 6:3, 6:2
Baptisteová (USA) - Marková (ČR) 7:6 (7:5), 2:6, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud