6. září 2016 • 18:43

Šafářová s Mattekovou válí! Na US Open snadno prošly do semifinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou si na tenisovém US Open zahrají semifinále čtyřhry a stále drží šanci na třetí společný grandslamový titul. Česko-americká dvojice loni ovládla Australian Open i Roland Garros.



Dnes na grandslamu v New Yorku dvanácté nasazené Šafářová s Mattekovou-Sandsovou bez problémů splnily roli favoritek. Domácí pár Asia Muhammadová, Taylor Townsendová porazily 6:1, 6:2. O finále si zahrají proti ruským olympijským vítězkám z Ria Jekatěrině Makarovové s Jelenou Vesninovou.

"Semifinále je krásný výsledek, ale doufám že to ještě nekončí. Mám z toho radost a jede se dál," řekla Šafářová Radiožurnálu. Po utkání moderátor na kurtu označil Mattekovou-Sandsovou za Spidermana na síti s českou zdí Šafářovou v zádech. "Děláme si srandu, že ona je profesorkou na síti a já vzadu. Byl to výborný debl, hrály jsem obě dobře, doplňovaly jsme se a jsem ráda, že jsme se vrátily do formy, protože jsme obě byly zraněné a nebyla to jednoduchá sezona," řekla Šafářová.

I ve druhém semifinále ženského debla může mít český tenis zastoupení. Barbora Strýcová s Indkou Sanií Mirzaovou sice čtvrtfinálový duel prohrály, ale představí se ještě Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Turnajové sedmičky Strýcová, Mirzaová nestačily na nasazené jedničky z Francie Garciaovou a Mladenovicovou (6:7, 1:6).

První semifinalistkou dvouhry se stala Němka Angelique Kerberová. Světová dvojka a letošní vítězka Australian Open porazila ve čtvrtfinále Italku Robertu Vinciovou 7:5, 6:0 za hodinu a sedmnáct minut. "Proti Robertě to je vždy náročné, proto jsem ráda, že jsem to zvládla ve dvou setech," řekla Kerberová.

Přemožitelka Petry Kvitové z předchozího kola je v semifinále v New Yorku podruhé a poprvé po pěti letech a stále má šanci stát se světovou jedničkou. "Jsem nadšená, že jsem tady znovu mezi nejlepší čtyřkou," řekla. O finále bude Kerberová hrát buď s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou z Dánska, nebo s Lotyškou Anastasijí Sevastovovou.

Prvním semifinalistou mužské dvouhry je Gaël Monfils, který v souboji francouzských tenistů porazil Lucase Pouilleho 6:4, 6:3, 6:3. V semifinále grandslamu je dvanáctý hráč světa poprvé po osmi letech, na US Open vůbec poprvé.

Tenisový grandslamový turnaj US Open (tvrdý povrch, dotace 46,303.400 dolarů):

Muži, dvouhra - 4. kolo:

Murray (2-Brit.) - Dimitrov (22-Bulh.) 6:1, 6:2, 6:2,
Nišikori (6-Jap.) - Karlovič (21-Chorv.) 6:3, 6:4, 7:6 (7:4).

Dvouhra - čtvrtfinále:

Monfils (10-Fr.) - Pouille (24-Fr.) 6:4, 6:3, 6:3.

Ženy, čtyřhra - čtvrtfinále:

Šafářová, Matteková-Sandsová (12-ČR/USA) - Muhammadová, Townsendová (USA) 6:1, 6:2,
Garciaová, Mladenovicová (1-Fr.) - Strýcová, Mirzaová (7-ČR/Indie) 7:6 (7:3), 6:1.

Dvouhra - čtvrtfinále:

Kerberová (2-Něm.) - Vinciová (7-It.) 7:5, 6:0.


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud