7. září 2016 • 19:07

Jízda pokračuje. Plíšková smetla Chorvatku a je v semifinále US Open

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlý proces, nebylo o čem! Karolína Plíšková v New Yorku prodloužila úspěšné tažení a ve čtvrtfinále US Open vymetla z kurtu Chorvatku Anou Konjuhovou za necelou hodinu 6:2, 6:2. Plíšková si tak poprvé v kariéře na grandslamu zahraje semifinále. 



"Je to úžasné a jsem ze svého prvního grandslamového semifinále nadšená. Je to o to lepší, že se mi to povedlo tady," řekla čtyřiadvacetiletá Plíšková v rozhovoru na kurtu po ani ne hodinovém duelu. Její příští soupeřkou bude světová jednička Američanka Serena Williamsová, nebo pětka Rumunka Simona Halepová.

Plíšková je první Češkou v semifinále ve Flushing Meadows po 18 letech. Naposledy se mezi nejlepší čtveřici v New Yorku dostala Jana Novotná v roce 1998.

Plíšková začala solidně. Působila klidně a stačilo jí držet míč ve hře. Osmnáctiletá soupeřka byla svázaná nervozitou a kazila. Češka v úvodní sadě při svém servisu ztratila jen jeden fiftýn a za 29 minut si šla sednout s náskokem jedné sady. "Rychle jsem šla do brejku, což mi pomohlo a šla jsem si pro míče," řekla.

Česká jednička Karolína Plíšková postoupila poprvé v kariéře do grandslamového semifinále.
Česká jednička Karolína Plíšková postoupila poprvé v kariéře do grandslamového semifinále.

Jen na začátku druhé sady naznačila bývalá juniorská jednička Konjuhová své kvality a držela krok do stavu 2:2. Pak Plíšková znovu udeřila, vzala 92. hráčce žebříčku WTA servis a na centrkurtu Arthura Ashe dospěla k výhře. Zápas ukončila hned při prvním mečbolu důrazně svým třetím esem v utkání.

Siniaková s Krejčíkovou končí

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková skončily na US Open ve čtvrtfinále čtyřhry. Letošní semifinalistky Roland Garros nestačily na nově složený švýcarsko-americký pár Martina Hingisová, Coco Vandewegheová a s šestými nasazenými prohrály 1:6, 2:6.

Krejčíková a Siniaková, přemožitelky Lucie Hradecké a Andrey Hlaváčkové, si proti Hingisové a Vandewegheové nevypracovaly za celý zápas ani jeden brejkbol. Svůj servis neudržely čtyřikrát a zápas prohrály a za hodinu a dvě minuty.

Ve čtyřhře ještě zůstává Lucie Šafářová, která bude hrát ve dvojici s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou semifinále. Jejich soupeřkami budou ve čtvrtek ruské olympijské vítězky z Ria Jekatěrina Makarovová s Jelenou Vesninovou.

Výsledky tenisového grandslamového turnaje US Open

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková (10-ČR) - Konjuhová (Chorv.) 6:2, 6:2

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hingisová, Vandewegheová (6-Švýc./USA) - Krejčíková, Siniaková (16-ČR) 6:1, 6:2

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud