25. července 2017 • 08:14

Djokovičův start ohrožen! Srb možná kvůli zranění lokte zmešká US Open

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalé světové jedničce Novaku Djokovičovi vážně hrozí, že kvůli problémům s loktem, které ho donutily vzdát wimbledonské čtvrtfinále s Tomášem Berdychem, zmešká start na US Open. Podle lékaře daviscupového týmu, kterého citují srbská média, ho čeká šest až dvanáct týdnů nucené pauzy, dvanáctinásobný grandslamový šampion by měl podrobnosti oznámit na středeční tiskové konferenci.



Třicetiletý Djokovič , jenž se v této sezoně trápí, po Wimbledonu přiznal, že s bolestmi pravého lokte hrál už delší dobu. V uplynulých dnech absolvoval sérii vyšetření, navštívil i specialistu v Torontu.

"Ty problémy má už rok a půl. Ale Nole díky různým léčbám a skvělé fyzické kondici dokázal bolesti potlačit a hrát dál," řekl doktor Zdeslav Milinkovič listu Sportski žurnal. Zranění podle lékaře přešlo do chronického stádia a léčba bude potřebovat čas.

Minimální odhad je šest týdnů, čtvrtý grandslamový turnaj sezony, na němž Djokovič obhajuje loňskou finálovou účast, ale v New Yorku startuje už 28. srpna. Je tedy možné, že Srb předčasně ukončí sezonu a bude se soustředit na návrat v příštím roce, jak to letos předvedl například Roger Federer .

Novak Djokovič na podání
Novak Djokovič na podání

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud