2. září 2017 • 06:22

Šarapovová jede, po další výhře už je v osmifinále US Open

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruská tenistka Maria Šarapovová při svém grandslamovém návratu už postoupila do osmifinále US Open. Vítězka turnaje z roku 2006 si poradila ve třetím kole s Američankou Sofií Keninovou po setech 7:5 a 6:2.



Zvláště v prvním setu se třicetiletá Šarapovová proti osmnáctileté Keninové v duelu dvou hráček, které dostaly do hlavní soutěže divokou kartu, pořádně zapotila. Úvodní dějství získala až po hodině a sedmi minutách boje. Druhý set už měl hladší průběh.

Ruska, která hraje po dopingovém trestu první grandslamový turnaj po roce a půl, nasázela 38 vítězných míčů, ale udělala i 33 nevynucených chyb. Šarapovová potvrdila že večer v New Yorku neprohrává. Svoji sérii výher na US Open pod světly zaokrouhlila už na dvacet z dvaceti zápasů.

Naopak domácí John Isner večerní zápasy v lásce nemá. Desátý nasazený i kvůli problémům se zády prohrál s Němcem Mischou Zverevem 4:6, 3:6 a 6:7. "Večer se trápím, nevyhrál jsem tady pod světly snad ani zápas," smutnil Isner.

Posledním Američanem ve dvouhře mužů tak je Sam Querrey. Letošní semifinalista Wimbledonu si poradil s Moldavanem Raduem Albotem 3:1 na sety a střetne se v osmifinále právě s Mischou Zverevem. Frustrovaný Isner na otázku, zda bude krajana sledovat, na rovinu odvětil: "To se raději podívám na americký fotbal."

Výsledky US Open:

Muži:

Dvouhra - 3. kolo:

M. Zverev (23-Něm.) - Isner (10-USA) 6:4, 6:3, 7:6 (7:5),
Querrey (17-USA) - Albot (Mold.) 4:6, 6:2, 6:4, 6:4.

Ženy:

Dvouhra - 3. kolo:

Šarapovová (Rus.) - Keninová (USA) 7:5, 6:2,
Sevastovová (Lot.) - Vekičová (Chorv.) 6:2, 6:3.

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:.

Peschkeová, Demoliner (ČR/Braz.) - Voráčová, Molteni (ČR/Arg.) 6:3, 6:3,
Vandewegheová, Tecau (USA/Rum.) - Hlaváčková , Roger-Vasselin (6-ČR/Fr.) 6:1, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud