4. září 2017 • 05:45

Senzační Kvitová je ve čtvrtfinále US Open. Smázla i Muguruzaovou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petra Kvitová na grandslamovém US Open překvapivě vyřadila Španělku Garbiňe Muguruzaovou a postoupila do čtvrtfinále. V souboji vítězek Wimbledonu porazila třetí nasazenou ve večerním osmifinále na centrkurtu v New Yorku po setech 7:6 a 6:3.



Kvitová si postupem do čtvrtfinále vyrovnala své maximum na US Open z roku 2015. V boji o semifinále se utká s Američankou Venus Williamsovou.

Bývalá světová dvojka Kvitová hraje osmý turnaj po návratu na kurty po operaci všech pěti pořezaných prstů levé ruky z prosincového přepadení. Letos hrála už grandslamové French Open a Wimbledon a vždy vypadla ve 2. kole.

"Hodně to pro mě znamená. Tvrdě jsem makala, abych se vrátila a zase si zahrála na velkých kurtech. Děkuji svému týmu," řekla Kvitová na kurtu. "Nedokážu najít správná slova, protože jsem prožila těžké měsíce a nevěděla jsem, jak tahle cesta skončí. A výhra na takovém kurtu je jako pohádka," doplnila tenistka.

Dvojnásobná vítězka z londýnské trávy Kvitová se proti letošní královně Wimbledonu Muguruzaové zpočátku hledala. Prohrávala v prvním setu 1:4 a při svém podání odvrátila tři brejkboly. V tu chvíli v sobě probudila lvici, jak se o ní říká, a začala diktovat tempo výměn. Srovnala na 4:4 a úvodní set získala po smeči v tie-breaku.

Druhý set začala ztrátou servisu, ale rychle otočila na 4:1 a měla vývoj pod kontrolou. První mečbol za stavu 5:3 při podání Španělky ještě nevyužila. Pak při svém servisu udělala dvě dvojchyby, ale oba brejkboly zvládla. Využila vzápětí první mečbol a vyslechla si ovace více než čtyřiadvaceti tisíc fanoušků v hledišti.

V souboji vítězek Wimbledonu Petra Kvitová porazila třetí nasazenou ve večerním osmifinále na centrkurtu v New Yorku po setech 7:6 a 6:3.
V souboji vítězek Wimbledonu Petra Kvitová porazila třetí nasazenou ve večerním osmifinále na centrkurtu v New Yorku po setech 7:6 a 6:3.

Šarapovová titul v New Yorku nezíská

Lotyšská tenistka Anastasija Sevastovová ukončila cestu Rusky Marie Šarapovové grandslamovým US Open. Šestnáctá nasazená hráčka si s bývalou vítězkou turnaje poradila v osmifinále ve třech setech 5:7, 6:4 a 6:2.

Šarapovovou, která hrála US Open díky volné kartě a byl to její první grandslam po dopingovém trestu, zdolala Sevastovová díky vyrovnané hře bez výkyvů. Odvrátila při tom pět ze šesti brejkbolů. Bývalá světová jednička Šarapovová sice zahrála 42 vítězných míčů, ale znovu hodně chybovala - celkem jednapadesátkrát.

Ve třetí sadě měla Ruska problém s prostředníčkem pravé ruky. Otlačeniny si nechala dvakrát přelepit. Stihla ještě odvrátit díky odvážným ranám tři mečboly, ale při čtvrtém retunrovala do autu.

Sevastovová si tak zopakuje v New Yorku loňské čtvrtfinále a její soupeřkou v něm v úterý bude Sloane Stephensová. Ve formě na amerických betonech hrající Američanka porazila Němku Julii Görgesovou 6:3, 3:6, 6:1.

Carreňo ukončil tažení Šapovalova

Španěl Pablo Carreňo překazil odhady, že jedním z adeptů na titul v New Yorku je Denis Šapovalov. Kanadského mladíka, v osmnácti letech nejmladšího osmifinalistu US Open od roku 1989, vyřadil ve třech zkrácených hrách.

"Rozhodly moje zkušenosti. Už má za sebou několik velkých zápasů a vím, jak se s tím vyrovnat," řekl na kurtu dvanáctý nasazený Carreňo, letos rovněž čtvrtfinalista French Open.

Carreňo nezačal dobře, ale po ztraceném servisu houkl směrem k trenérovi na tribuně, že zápas vyhraje. "Věřím sám v sebe, proto jsem to dokázal," řekl po utkání, v kterém každý set trval shodně 58 minut a každý rozhodla zkrácená hra. "V tie-breacích jsem hrál perfektně. Byl jsem agresivní a dobře podával," řekl Carreňo.

Výsledky tenisového turnaje US Open:

Ženy:

Dvouhra - 4. kolo:
Kvitová (13-ČR) - Muguruzaová (3-Šp.) 7:6 (7:3), 6:3
V. Williamsová (9-USA) - Suárezová (Šp.) 6:3, 3:6, 6:1
Sevastovová (16-Lot.) - Šarapovová (Rus.) 5:7, 6:4, 6:2,
Stephensová (USA) - Görgesová (30-Něm.) 6:3, 3:6, 6:1

Muži:

Dvouhra - 4. kolo:
Schwartzman (29-Arg.) - Pouille (16-Fr.) 7:6 (7:3), 7:5, 2:6, 6:2
Anderson (28-JAR) - Lorenzi (It.) 6:4, 6:3, 6:7 (4:7), 6:4
Querrey (17-USA) - M. Zverev (23-Něm.) 6:2, 6:2, 6:1
Carreňo (12-Šp.) - Shapovalov (Kan.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:4), 7:6 (7:3)

Čtyřhra - 2. kolo:

Šafářová, Strýcová (3-ČR) - L. Kičenoková, Krejčíková (Ukr./ČR) 6:1, 5:7, 6:2.

Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Hradecká, Matkowski (8-ČR/Pol.) - Atawová, Kúreší (USA/Pák.) 3:6, 6:3, 10:4
Hingisová, J. Murray (1-Švýc./Brit.) - Peschkeová, Demoliner (ČR/Braz.) 6:0, 4:6, 11:9.

Junioři:

Dvouhra - 1. kolo:

Tadžima (Jap.) - Vrbenský (9-ČR) 5:7, 6:4, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud