Jonáš Bartoš
9. září 2017 • 01:59

Hádka v české bitvě. Děláš si srandu, ty vole! řvala Strýcová na Hradeckou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ryze české semifinále čtyřhry na US Open mezi dvojicemi Lucie Hradecká, Kateřina Siniaková a Lucie Šafářová, Barbora Strýcová bylo pořádně vypjaté. Až do takové míry, která na tenisové kurty nepatří. Po sporném míčku v klíčovém jedenáctém gamu druhého setu se do sporu dostaly Barbora Strýcová s Lucií Hradeckou. Z pusy Strýcové létala sprostá slova poté, co sudí chybně uznala bod pro pár Hradecká, Siniaková. „Lucko, děláš si srandu, ty vole?“ rozčilovala se jedna z poražené dvojice, když Hradecká nepřiznala teč míčku o svůj cop.



Mezi fedcupovými spoluhráčkami to pořádně jiskřilo. O Barboře Strýcové se ví, že pro ostrá slova nechodí daleko. Potvrdilo se to i v českém semifinálovém souboji ve čtyřhře na US Open.

Favorizované Strýcová se Šafářovou ztratily první set 2:6, ve druhém se dostaly do vedení 4:1. O získaný náskok ale přišly. Utkání se lámalo za stavu 5:5. Český pár při podání Strýcové ztrácel 0:30, když přišel zlomový moment.

Z rakety Siniakové šel volej na druhou stranu kurtu. Šafářová už míček nestihla, jenže předtím se jednoznačně otřel o cop Hradecké . To by znamenalo snížení na 15:30. Hlavní rozhodčí na umpiru ale teč neviděla a uznala bod pro Hradeckou se Siniakovou. Strýcovou celá situace pořádně vytočila.

„Tak to si ze mě děláte srandu, ty vole!“ spustila česky na rozhodčí. „To jsi neviděla, nebo neslyšela? Ale no tak!“ přešla do angličtiny. Publikum hlasitě bučelo, jenže Strýcová se neuklidnila, naopak ještě víc zuřila, když se podívala na opakovaný záznam.

Udeřila na Hradeckou, která řekla, že žádný dotek necítila. „O čepici, nedělej, že nevíš, ty vole!“ křičela Strýcová. „Jak jsi to nemohla vidět? Tohle máš vidět, je to tvoje práce!“ otočila se směrem k rozhodčí. „Lucko ale to si ze mě děláš srandu, ty vole!“ volala na Hradeckou, když se vracela k základní čáře.

Hradecká se Siniakovou druhý set ovládly 7:5 a po hladké výhře 6:2 v úvodní sadě slaví postup do finále. Mezi českými tenistkami, jindy týmovými spoluhráčkami a kamarádkami, zůstalo velké napětí. „Fair Play jak prase, ty vole,“ nejspíš zamumlala Strýcová, když po podání rukou opouštěla kurt. Někdo hovoří i o verzi, že z jejích úst zazněl i ostřejší výraz, ale to z videa není průkazné.

Celý spor měl i dohru na sociálních sítích. „No comment #urvanejculik ale já fakt nic necítila!!“ napsala Strýcová na svůj twitterový profil. „Můžeš vyhrát, nebo prohrát, ale pokaždé hrát fér! Tohle jsem od kamarádky nečekala. Jsem opravdu smutná,“ přidala na Instagram Lucie Šafářová k videu sporné situace. Obě ale záhy své statusy smazaly.

 

„Nejvíc mě na tom ale mrzí, že když hrajeme proti Češkám, tak se Lucka (Hradecká) nepřizná, když ji za důležitého stavu trefí balonek. To mi přijde ubohé. Vždyť jsme spolu vyhrály Fed Cup... Nepřiznat takový balon, když je tam ještě ke všemu možnost opakovaného záběru, to je ubohé a nevím, jestli to má Lucka zapotřebí,“ řekla Strýcová pro Radiožurnal a tenisovysvet.cz.

Sporný míček v českém semifinále čtyřhry na US Open, který spustil hádku mezi Barborou Strýcovou a Lucií HradeckouFoto Repro youtube.com

„To nejde necítit. Tohle se nedělá, ještě když se známe. Zklamalo mě to, protože jsem myslela, že máme trochu jiné vztahy a respekt jedna ke druhé. Musela to cítit,“ dodala Lucie Šafářová.

Hradecká se po utkání bránila. „Nevím, necítila jsem, že bych dostala nástřel do hlavy, jestli mě to někde vzalo nebo ne. Necítila jsem to. Byla jsem vůbec ráda, že jsem se tomu míči vyhnula. Když jsem viděla Katku, tak jsem si říkala, že to budu mít v obličeji. Automaticky jsem se skrčila. Nemám vůbec tušení. Mám pocit, že ne,“ reagovala pro Radiožurnál Hradecká.

Utkání ale nerozhodl jediný míček. „Mrzí mě to. Ale tenhle zápas to celý neovlivnilo,“ uznala Strýcová. „Ale on je docela rozdíl mít 0:40, nebo 15:30. Za stavu 5:5, kdy nás potom brejkly a zápas doservírovaly, byl tohle fakt důležitý moment. Neříkám, že bychom zápasy vyhrály, ale druhý set se mohl vyvíjet jinak,“ smutnila Šafářová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud