Pavel Novotný
26. června 2013 • 11:20

A přezout! Nedotknutelný Federer porušil tradice Wimbledonu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Na centrálním kurtu ve slavném Wimbledonu se cítí stejně jistě jako ve vlastní koupelně. Odehrál zde bezpočet vítězných zápasů, sedmkrát tady zvedl nad hlavu pohár pro vítěze. I on však musí respektovat posvátná pravidla All England Clubu.



Zatímco jinde po světě se tenisté a především tenistky prohání po kurtu v oblečcích, které by překvapily i na extravagantní přehlídce, na  londýnských kurtech na toto musí zapomenout.

Striktní dodržování bílého oblečení patří k Wimbledonu stejně neodmyslitelně jako fotbal do Brazílie. Na vlastní kůži se o tom v prvním kole Wimbledonu přesvědčil i slavný Roger.

Po utkání prvního kola byl totiž pořadateli vyzván, aby v dalším zápase své tenisky vyměnil, neboť jeho obuv, konkrétně podrážky, neodpovídaly tradicím bílé barvy. Na diváky totiž zářila výrazná oranžová barva.

Roger Federer však není jediným, kdo se provinil proti odvěkým tradicím. Jihoafričan Kevin Anderson nastoupil do prvního kola Wimbledonu proti Oliveru Rochusovi sice bílých teniskách, ale se zeleným logem svého sponzora.

 Roger Federer v prvním kole spláchl za 69 minut Rumuna Haneska, takže jeho oranžová barva obutí milovníky tradic tolik dráždit nemusela.

Jeho druhým soupeřem bude 116. hráč světa Sergej Stachovsky a můžete se vsadit, že oblečení švýcarského elegána už bude bez chybičky.

VIDEO: Roger Federer neměl v prvním kole žádné problémy



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud