Pavel Novotný
26. června 2013 • 17:45

Středa plná bolesti! Zranění brala naděje a kosila wimbledonské hrdiny

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tento den Wimbledon jen tak nezapomene. Kvůli zdravotním problémům ze slavného turnaje postupně odstoupili Radek Štěpánek, hrdina pondělního klání proti Nadalovi Steve Darcis, světová dvojka Viktoria Azarenková, wimbledonský rekordman John Isner či dvanáctý hráč světa Marin Čilič. Zdravotní problémy soupeřky naopak přinesly přímý postup pro Petru Kvitovou.



RADEK ŠTĚPÁNEK – JERZY JANOWICZ

Cítil návrat formy a věřil si i na Poláka Jerzy Janowicze. Veškeré šance na úspěch však zhatil karvinskému rodákovi zraněný sval na zadní straně stehna. Za stavu 2:6 a 3:5 boj s osudem český tenista vzdal. „Už jsem se nemohl hýbat, jak jsem zvyklý. Nemělo cenu pokračovat,“ smutnil zklamaný Štěpánek.

VITKORIA AZARENKOVÁ  - FLAVIA PENNETTAOVÁ

V prvním kole vyděsila fanoušky Viktoria Azarenková, když se ve druhé sadě zápasu proti Portugalce Joao Koehlerové zřítila v bolestech k zemi. „Šíleně to bolelo, nepřestávalo to, byla jsem i trošku v šoku,“ popsala děsivé chvíle dvojnásobná grandslamová vítězka.  

Přesto zápas v klidu dovedla do vítězství 6:1, 6.2 a zdálo se, že nepříjemná událost nebude mít na jednu z favoritek turnaje vážnější následky. Bohužel pro Bělorusku však do středečního zápasu proti Italce Pennettaové nastoupit nedokázala.

STEVE DARCIS – LUKASZ KUBOT

Šokoval celý tenisový svět. V prvním kole vyřídil belgický outsider Steve Darcis Rafaela Nadala ve třech setech a postaral se podobně jako před rokem Lukáš Rosol o prvotřídní senzaci. Ve středu však proti Polákovi Kubotovi kvůli zranění ani nenastoupil.

"Stalo se mi to v utkání proti Rafovi během prvního setu, kdy jsem upadl. Začal jsem to trochu cítit, ale po pár gamech už to bylo v pohodě. Ale v noci už jsem nemohl kvůli bolesti ani spát," řekl Darcis na tiskové konferenci.

JOHN ISNER – ADRIAN MANNARIN

Už navždy zůstane John Isner zapsán v dějinách Wimbledonu. Americký dlouhán sehrál v roce 2010 památný nekonečný, přes 11 hodin trvající mač proti Francouzovi Mahutovi, než vyhrál 70:68 v pátém setu.

O tři roky později se pro změnu pakoval už po patnácti minutách. Po pádu na levé koleno musel v zápase druhého kola za stavu 1:1 na gamy odstoupit.

MARIN ČILIČ – KENNY DE SCHEPPER

Do duelu druhého kola proti Holanďanovi De Schepperemu vůbec nenastoupil chorvatská bombarďák a desátý nasazený tenista Marin Čilič, kterého taky zradilo levé koleno.

PETRA KVITOVÁ - JAROSLAVA ŠVEDOVOVÁ

Smůla Švedovové přinesla naopak přímý postup do třetího kola pro Petru Kvitovou. Tenistka z Kazachstánu do souboje s českou jedničkou kvůli zranění ani nenastoupila.

Třiadvacetiletá česká tenistka si v prvním kole turnaje po velkém boji poradila s Američankou Coco Vandewegheovou, kterou porazila po setech 6:1, 5:7 a 6:4.

PETRA CETKOVSKÁ - CAROLINE WOZNIACKÁ

S problémy se potýkala v duelu s Petrou Cetkovskou i bývalá světová jednička Caroline Wozniacká. Kritická situace pro Dánku přišla ve třetím gamu prvního setu, kdy si tenistka s polskými kořeny nechala ošetřit zraněný kotník. Se zjevným handicapem utkání dohrála, prohře dvakrát 2:6 však zabránit nedokázala.

Maria Šarapovová končí po šokující prohře s kvalifikantkouFoto Reuters

MARIA ŠARAPOVOVÁ - MICHELLE LARCHEROVÁ

Šokující porážkou s portulaskou tenistkou Michelle Larchrovou de Britovou se s turnajem rozloučila i Maria Šarapovová. Se 131. hráčkou světa padla ve dvou setech 3:6, 4:6, i jí však očividně trápily zdravotní problémy.

Ruská kráska v prvním setu za stavu 4:3 pro Holanďanku podklouzla a na deset minut odešla na ošetření do šaten. Utkání však otočit nedokázala a zaznamenala jeden ze svých nejhorších výsledků na grandslamech.

VIDEO: Děsivé cvhíle pro světovou dvojku

Viktoria Azarenková do druhého kola ani nenastoupila
Viktoria Azarenková do druhého kola ani nenastoupila

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud