26. června 2013 • 18:56

Kvitová: Tráva je nebezpečnější, nepamatuju, kdy to takhle klouzalo

Autor: jj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA | Kvůli bolavé noze si ulevila, že nemusela na kurt. Petra Kvitová postoupila do třetího kola Wimbledonu bez boje, pomohla jí jedna z mnoha skrečí středečního odpoledne. Osmá hráčka světa a šampionka z roku 2010 přiznává, že letos to na londýnských kurtech extrémně klouže. 



Jak moc potěší postup bez boje, zvlášť po zdravotních problémech v prvním kole?
"Na jednu stranu je to smutné, na druhou úleva. I kvůli bolavé noze, kterou mám. Ta není úplně optimální k tomu, abych hrála. Den navíc mi určitě pomůže k regeneraci. Hodně hráčů už dneska skrečovalo, myslím, že soupeřka má něco s rukou. Já to mám teď na druhou stranu lepší."

Dokážete si množství skrečí vysvětlit?
"Myslím, že je tráva jiná. Trošku víc klouže, zdá se mi i měkčí, pomalejší a možná i delší. To je ale jen můj pocit. Neměřím, jestli je opravdu posekaná na osm centimetrů."

Jak na tom je vaše noha?
"Teď zrovna nevím, jestli to je moje noha. Cítím ji zvláštně. Bolí mě na víc místech, od kotníku po achilovku po lýtko, cítím trošku koleno až tříslo a hýždě. Celou ji mám pochroumanou, jak jsem uklouzla. Asi je to víc propojených zranění, možná mám i něco natrženého. Den odpočinku navíc se moc hodí."

Ulevila jste si, že jste nemusela na kurt?
"Kvůli té noze asi jo. Ale nebála jsem se, že bych nedohrála, že bych musela skrečovat."

Takže byste mohla nastoupit?
"Už jsem měla připravený prášek, šli jsme pomalu tejpovat. Myslím, že bych to zvládla, i když nevím, jak dlouho bych dokázala hrát. Včera na tréninku jsem po půl hodině nohu už cítila."

Není to něco, co by mohlo ohrozit šance ve Wimbledonu?
"Momentálně, když mám dnes volna, tak už ne."

Petra Kvitová poté, co postoupila do druhého kola Wimbledonu
Petra Kvitová poté, co postoupila do druhého kola Wimbledonu

Pomáhá vám nový kondiční kouč Kristián Bajza?
"Je hrozné štěstí, že tady je. Hned v pondělí mi s ní udělal hned základní péči, uvolnil mi důležitá místa. Spíš jsme čekali, co se stane přes noc. Ráno jsem mohla sejít schody, mohla jsem chodit. Nebylo to tak hrozné. Včera večer mi dodělával uvolnění, protože mi to jde do celého těla, jak se snaží vykompenzovat nohu. Mám ztuhlá záda, druhou nohu. Je to pomotaný."

Tráva letos nebezpečnější?
Přijde mi to tak. Loni při Wimbledonu byla tráva v pořádku, při olympiádě už to hrozně klouzalo a teď je to zase hrozně podobné té olympiádě. Slyšela jsem, že je na trávě postřik, který se v prvních kolech teprve hraním stírá. Proto to tak klouže, než se to vzadu vyběhá. Vážně nepamatuju, že by to tady tak klouzalo."

Do čtvrtfinále se vám rýsuje Azarenková. Je teď cesta otevřenější?
"To je daleko, je mi to vlastně jedno. Teď mě čeká Makarovová, naposledy jsem s ní prohrála. Ta umí hrát moc dobře na trávě, je to levačka. Bude to moc těžký zápas. Dál se nekoukám."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud