Pavel Novotný
30. června 2014 • 04:58

Češky rabují Wimbledon! Kvitová a spol. mají jistých 20 MILIONŮ

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den D je tady. Pondělní zápasy ve slavném Wimbledonu nabídnou českému fanouškovi nevídané menu. Do osmifinálových zápasů totiž nastoupí hned čtyři tenistky, které mají za svým jménem uvedenou zkratku CZE. To tenis v České, resp. Československé republice v éře profesionálního tenisu od roku 1968 na grandslamových turnajích nepamatuje.



A co víc. V novém vydání žebříčku by se mělo mezi nejlepší stovkou tenistek objevit hned osm Češek! Parádní výkony Kvitové a spol. se však odrazily nejen v žebříčkovém postavení, ale i v pořádném nárůstu bankovních kont.

Zasloužená radost Petry KvitovéFoto EPA
Zatímco u české jedničky Petry Kvitové, která si tenisem vydělala už dost přes 12 milionů dolarů (252 milionů korun), jde víceméně pořád o drobné, u wimledonského přízraku Terezy Smitkové je to už úplně jiná káva.

Částka přesahující čtyři miliony korun, které si postupem do čtvrtého kola vydělala, je pro donedávna prakticky neznámou hráčku majlant. Zvlášť, když si uvědomíme, že rodačka z Hradce Králové si doteď boucháním do žluté koule na konto připsala jen něco málo přes milion a půl.

Pro její dnešní soupeřku Lucii Šafářovou také nejde ,stejně jako u Kvitové, o bůhví jaké peníze. Brněnská rodačka už si na kurtech vydřela přes solidních 90 milionů korun. Více už prémie za postup do wimbledonského osmifinále potěší Barboru Záhlavovou-Strýcovou, která tak rozmnoží svůj dosavadní tenisový účet, který činí téměř 55 milionů korun.

Jedno čtvrtfinále je jisté

Tím však odměny pro české tenistky zdaleka končit nemusí. Už teď je jisté, že buď Tereza Smitková, nebo Lucie Šafářová si díky vzájemnému dnešnímu souboji zahrají čtvrtfinále, což znamená jistý příjem více než 7,8 milionů korun.

Jisté tedy je, že české tenistky si z Wimbledonu odvezou dohromady minimálně téměř 20 milionů korun, to však zdaleka nemusí být konečné číslo. Další částky za případné postupy se posouvají už do úplně jiných sfér.

Na druhou stranu, ani za vyřazení hned v prvním kole nemusí tenisté a tenistky zase tolik smutnit. Na účet jim totiž od štědrých organizátorů přistane pěkná sumička 927 tisíc korun.

Barbora Záhlavová-Strýcová porazila ve Wimbledonu Li Nu a postupuje dálFoto EPA

Prize Money se od čtvrtfinále zvyšují o sto procent, tedy v případě postupu do semifinále si hráči přijdou na více než 15 milionů, poražený finalista obohatí své konto o 30 milionů korun. Pro Kvitovou a spol. nemusí být takové mety rozhodně bez šance.

Wimbledonská vítězka z roku 2011 Petra Kvitová bude o čtvrtfinálovou účast bojovat s Číňankou Shuai Peng, které patří v žebříčku 61. místo, ale hlavně všechny dosavadní čtyři duely s českou jedničkou prohrála.

O dost těžší pozice čeká Barboru Záhlavovou-Strýcovou, která bude hrát s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou, s kterou má negativní bilanci 0:3. Po senzačním vítězství nad světovou dvojkou Li Na si však plzeňská rodačka na Dánku věří. A o českém osmifinálovém derby mezi Terezou Smitkovou a Lucií Šafářovou již řeč byla.

Všechna utkání českých tenistek můžete sledovat na iSport.cz ONLINE.

ODMĚNY VE WIMBLEDONU (V KORUNÁCH)
1. KOLO 927 045
2. KOLO 1 476 405
3. KOLO 2 437 785
4. KOLO 4 017 195
ČTVRTFINÁLE 7 759 710
SEMIFINÁLE 15 107 400
FINÁLE 30 214 800
VÍTĚZ 60 429 600

Tereza Smitková se raduje z výhry nad Bojanou Jovanovski
Tereza Smitková se raduje z výhry nad Bojanou Jovanovski

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud