5. července 2014 • 04:59

Wimbledon proti Kvitové! Diváci ve finále poženou princeznu Eugenii

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Soupeřky ji moc v lásce nemají, jenže většina Londýna Eugenii Bouchardovou miluje. Kanadská tenistka se stala miláčkem publika, po vyřazení Andy Murrayho je hlavním koněm anglického obecenstva. Petra Kvitová tak v dnešním finále nepůjde jen proti nažhavené soupeřce, musí počítat i s chladnou reakcí diváků.



Příběh Eugenie Bouchardové v Británii táhne. Mladá, úspěšná, navíc  pohledná tenistka je ideálním marketingovým produktem, mnozí v ní vidí nástupkyni Marie Šarapovové, nejlépe vydělávající sportovkyně světa.

Dvacetiletá tenistka si zahraje první grandslamové finále, kde se střetne s českou šampionkou z roku 2011 Petrou Kvitovou. Může počítat s tím, že většina vyprodaného centrkurtu požene za výhrou právě ji.

Čím si přitažlivá tenisová kometa, která už letos hrála semifinále grandslamu v Austrálii i Paříži, získala přízeň publika?

Především vřelým vztahem k celé Anglii. Je pojmenovaná po britské princezně, její matka Julie Leclair má irské kořeny. Ta se do královské rodiny zamilovala. Prý proto, že obdivovala princeznu Dianu.

Petra Kvitová se raduje ze zisku prvního setu v semifinále Wimbledonu proti Lucii ŠafářovéFoto EPA

Eugenie a její dvojče Beatrice jsou pojmenovány po dcerách prince Andrewa, bratr se jmenuje William. Mladší sestra Charlotte zase dostala jméno podle dcery monacké princezny Caroline.  

Vzhledem k tomu, že Laura Robsonová kvůli zranění nemohla startovat a Andy Murray už je ze hry venku, zůstává Bouchardová poslední britskou nadějí. Kvitová musí počítat s tím, že tleskat se bude tentokrát především její soupeřce.

„Vážně nesleduji, o kom se lidé víc baví. Jsem v pohodě tak, jak to je,“ zůstává nad věcí česká lvice. S Bouchardovou každopádně velké kamarádky nejsou. „Znám její tenis, ji ale ne. Nikdy jsme se spolu nebavily.“

Kvitová se drží faktu, že chuť výhry ve finále Wimbledonu už dobře zná, navíc jediný vzájemný zápas s mladou Kanaďankou (Toronto 2013, tvrdý povrch) vyhrála hladce 2:0 na sety.

„Myslím, že se zlepšila od té doby, co jsme spolu hrály poprvé. Výborně se hýbe, hraje solidně zezadu a nekazí. Nehraje navíc úplně pomalu. Budu se držet svého tenisu, tlačit ji, využívat svého leváckého servisu. To je jediný způsob, jak ji porazit,“ naznačila strategii.

Finále Wimbledonu začíná od 15:00, sledovat ho budeme na iSport.cz ONLINE

Petra Kvitová si zahraje o svůj druhý titul z Wimbledonu
Petra Kvitová si zahraje o svůj druhý titul z Wimbledonu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud