2. července 2015 • 21:04

Nadal je za otloukánka! Na Wimbledonu ho zase vyřadil outsider

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od doby, co ho před třemi lety vyřadil už ve 2. kole Lukáš Rosol, není Rafael Nadal na Wimbledonu ve své kůži. Španělský tenista vypadl ve stejné fázi travnatého grandslamu i letos. Dvojnásobný vítěz turnaje a letos desátý nasazený hráč podlehl Němci Dustinu Brownovi ve čtyřech setech 5:7, 6:3, 4:6 a 4:6.



Nadal v posledních době v All England Clubu nezáří. Po titulech v letech 2008 a 2010 (v roce 2009 nehrál) a finálové účasti v roce 2011 nedošel dál než do 4. kola. Před třemi lety ho ve 2. kole zastavil Lukáš Rosol , další rok vypadl dokonce už v 1. kole, loni v osmifinále a nyní znovu ve druhém kole.

Všichni poslední čtyři přemožitelé Nadala z Wimbledonu v době zápasu patřili k hráčům žebříčkově daleko za Španělem. Rosol byl stý na světě, Belgičan Steve Darcis 135., Australan Nick Kyrgios 144. a nyní Brown 102.

S Brownem, který se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace, prohrál Nadal i druhé vzájemné utkání v kariéře. "Měl jsem štěstí, že jsem s ním vždy hrál na svém nejoblíbenějším povrchu," řekl BBC Němec s jamajskými kořenya. Před Wimbledonem porazil Nadala rovněž na trávě, a to loni v německém Halle.

Brown hrál odvážně, střílel vítězné míče z každé pozice, celkem jich měl 58 a snažil se výměny ukončovat na síti. Zápas završil při třetím mečbolu třináctým esem. "Proti Rafovi musíte vždy hrát jen svoji nejlepší hru. Pomohlo mi, že jsem ho předtím porazil a že jsem neměl co ztratit a mohl hrát uvolněně," řekl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud