8. července 2015 • 04:42

McEnroe, Tarango a teď Kyrgios. NEJšílenější tenisové ÚLETY

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
  • Tenisoví bouřliváci: John McEnroe, Jeff Tarango a nyní i Nick Kyrgios (uprostřed)Tenisoví bouřliváci: John McEnroe, Jeff Tarango a nyní i Nick Kyrgios (uprostřed)FOTO: Profimedia.cz, Reuters

    Už dlouho si tenisoví fanoušci stěžují, že se z bílého sportu vytrácejí emoce a schází mu divočáci typu legendárního Johna McEnroea. Na letošním Wimbledonu se dočkali, výstupy dvacetiletého Australana Nicka Kyrgiose daly vzpomenout na ty nejšílenější scénky a výbuchy tenisových emocí. Připomeňte si ty nejslavnější v našem přehledu listováním pomocí šipek.

  • Nick Kyrgios

    Tak si podávej, já to vybírat nehodlám… Nějak tak působil dvacetiletý australský talent Nick Kyrgios ve druhém setu pondělního osmifinále proti Richardu Gasquetovi. Příslib světového tenisu nadával jako špaček a nakonec se nechal vytočit napomenutími rozhodčího natolik, že se při soupeřově servisu prakticky ani nenamáhal předstírat zájem vrátit míček na druhou stranu sítě, za což si vysloužil bučení publika.

    Už v prvním kole se navíc uvedl výkřikem „špíno“ na adresu jednoho z čárových rozhodčích, s jehož výrokem nesouhlasil, což se pak snažil zamluvit tím, že nadával sám sobě. V zápase proti Gasquetovi pak divadlo pokračovalo jeho obětím pro podavače míčků či převlékáním ponožek mezi gamy, kterým omlouval neúnosné natahování pauzy.

    Světová devětadvacítka o sobě dala vědět i v následných komentářích na sociálních sítích… Pokud v podobných výlevech Kyrgios nepromarní svůj talent, je se na co těšit.

  • John McEnroe

    Naštvaný John McEnroe takhle házel s raketou ve wimbledonském finále 1981 proti BorgoviFoto Profimedia.cz

    Nejlegendárnější bouřlivák, který si vysloužil trefnou přezdívku „superspratek“. Televize BBC ve svém přehledu tenisových divočáků připomíná jeho slavný wimbledonský ročník 1981, kdy vedení turnaje naštval natolik, že mu zrušilo členství v All England Clubu i přesto, že slavný grandslam vyhrál.

    V zápase proti Tomu Gulliksonovi se po jednom z rozhodnutí sudího rozpálil doběla a jeho scénka s „to nemůžete myslet vážně“ směrem k rozhodčímu vešla tenisových dějin. O rozmlácených raketách se ve spojení s McEnroem snad už ani nevyplatí mluvit, ještě ve svých třiceti, kdy by už mohl brát tenis víc s nadhledem, byl v roce 1990 diskvalifikován z Australian Open.

  • Jeff Tarango

    Jeff Tarango v legendární hádce s rozhodčím Bruno Rebeuhem ve Wimbledonu v roce 1995Foto Profimedia.cz

    Od Jeffa Taranga se má Nick Kirgios ještě co učit… Ačkoliv americký tenista, který byl na žebříčku nejvýše na 42. místě nepatřil mezi žádné vyhlášené raubíře, tenhle zápas třetího kola Wimbledonu v roce 1995 na něj byl prostě moc…

    Francouzský rozhodčí Bruno Rebeuh Tarangovi upřel několik míčů, a když po prvním prohraném setu podával na začátku toho druhého, neunesl špičkování diváků na kurtu číslo 13 a naštvaně se na ně obořil, aby už konečně „drželi hubu“. Tím si vysloužil varování od sudího a už to jelo…

    Tarango se domáhal Rebeuhovi výměny, a když se nedočkal, nazval ho „nejzkorumpovanějším rozhodčím v historii“, sbalil si tašku a odešel z kurtu, po čemž následovala okamžitá diskvalifikace. Stylovou dohru pak zvolila jeho žena, která sudímu v zákulisí vlepila pár facek.

  • Goran Ivaniševic

    Chorvatský tenista se proslavil v roce 2001 jako jediný wimbledonský vítěz, který startoval na divokou kartu, ale legendární se stal především svými výstupy. A do dějin vstoupil jako první tenista v historii, který ztratil zápas kvůli tomu, že mu došly rakety…

    Ten moment přišel rok před jeho fantastickým londýnským tažením na turnaji v Brightonu. Se svým výkonem proti Italovi Pozzimu byl tak nespokojený, že roztřískal tři rakety a pak musel supervizorovi oznámit, že už mu žádná nezbyla.

  • Serena Williamsová

    Když do přehledu tenisových úletů zařadíme i Serenu Williamsovou, není to jen kvůli genderové vyrovnanosti. Její výbuch na US Open v roce 2009 totiž opravdu stál za to. Když jí na samém konci semifinále rozhodčí oznámili při podání chybu nohou, rozlítila se natolik, že dostala trestný fiftýn a Kim Clijstersová proměnila mečbol úplně bez boje. Serena měla na rozhodčí křičet, že ji zabije a dostala rekordní pokutu 10 500 dolarů.

  • Tim Henman

    Jen pár dní před tím, než byl na Wimbledonu 1995 diskvalifikován Jeff Tarango, mu pochybnou poctu prvního diskvalifikovaného tenisty v dějinách All England Clubu přebral Tim Henman – poměrně nepravděpodobný muž na takové prvenství.

    Vyhlášený gentleman byl ve čtyřhře natolik frustrovaný ztrátou prvního setu, že se rozhodl napálit míček na druhou stranu kurtu – jenže do trajektorie jeho naštvaného úderu zrovna vběhla podavačka míčů, která schytala pořádnou ránu do tváře. Na ni pak druhý den dostala od britského tenisty pusu a jako omluvu pořádný pugét, což ale na Henmanově diskvalifikaci už nic nemohlo změnit.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud