11. července 2015 • 19:28

Úžasný obrat! Hingisová vyhrála po 17 letech wimbledonskou čtyřhru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarská tenistka Martina Hingisová po sedmnácti letech získala svůj třetí wimbledonský titul ve čtyřhře. S Indkou Saniou Mirzaovou zdolala ruský pár Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová 5:7, 7:6 a 7:5 a celkově posedmnácté vyhrála grandslamový turnaj. Mužský deblový titul získali Nizozemec Jean-Julien Rojer a Rumun Horia Tecau.



Hingisová ovládla travnatý grandslam v roce 1996 s Helenou Sukovou a o dva roky později s Janou Novotnou. V dnešním finále spolu s Mirzaovou díky úspěšnému tie-breaku dotáhly zápas do třetí sady, v níž se jim podařilo stáhnout náskok soupeřek z 2:5 na 5:5.

Následně byl duel kvůli šeru přerušen a pokračovalo se přibližně po dvaceti minutách pod zataženou střechou. V dohrávce již Hingisová s Mirzaovou dominovaly a po zisku servisu soupeřek zakončily utkání čistou hrou. Titul může letos Hingisová získat ještě v mixu, v němž je ve finále s Indem Leandrem Paesem.

Čtvrtá nasazená dvojice Rojer, Tecau zdolala 7:6 a dvakrát 6:4 britského tenistu Jamieho Murrayho a Australana Johna Peerse. S turnajovými třináctkami sehráli vyrovnaný duel, který rozhodovaly maličkosti. V první sadě všichni hráči drželi svůj servis a rozhodl až těsný tie-break 7:5, v dalších dvou setech pak vždy vítězům stačilo jediné zaváhání soupeřů při podání.

Murray nespravil chuť domácím fanouškům po pátečním vyřazení mladšího bratra Andyho v semifinále dvouhry se Švýcarem Rogerem Federerem. Satisfakce se naopak dočkal Tecau, který se na čtvrtý pokus konečně ve wimbledonském finále mohl radovat. V předchozích třech případech v letech 2010, 2011 a 2012 se Švédem Robertem Lindstedtem neuspěli.

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 26,5 milionu liber):
Muži:
Čtyřhra - finále:
Rojer, Tecau (4-Niz./Rum.) - J. Murray, Peers (13-Brit./Austr.) 7:6 (7:5), 6:4, 6:4.

Ženy:
Dvouhra - finále:
S. Williamsová (1-USA) - Muguruzaová (20-Šp.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra - finále:
Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Indie) - Makarovová, Vesninová (2-Rus.) 5:7, 7:6 (7:4), 7:5.

Juniorky:
Dvouhra - finále:
Žuková (Rus.) - Blinkovová (12-Rus.) 7:5, 6:4.

Čtyřhra - semifinále:
Galfiová, Stollarová (3-Maď.) - Kolodziejová, Vondroušová (1-ČR) 7:6 (7:2), 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud