22. června 2016 • 11:58

Z devítky Berdycha je ve Wimbledonu desítka, nasazené jsou i čtyři Češky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Berdych a čtyři tenistky Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Barbora Strýcová a Lucie Šafářová jsou ve Wimbledonu mezi nasazenými ve dvouhrách. Jedničkami pro turnaj na trávě v All England Clubu jsou obhájci titulů a světové jedničky Srb Novak Djokovič a Američanka Serena Williamsová.



Zatímco u žen organizátoři respektovali při nasazení světový žebříček, mezi muži komise klubu ve srovnání s pořadím ATP dle tradice promíchala. Wimbledonští organizátoři přihlížejí i k výsledkům hráčů na trávě za uplynulé dvě sezony.

Na to doplatil Berdych . Ač světová devítka, je pro Wimbledon číslo deset, jelikož před něj pořadatelé posunuli na sedmé místo Richarda Gasqueta z Francie (10. ATP) a na deváté Chorvata Marina Čiliče (13. ATP). Do nasazení se promítla ještě neúčast zraněné čtyřky Španěla Rafaela Nadala .

Výše pořadatelé posunuli třeba také Nicka Kyrgiose. Australan je aktuálně v žebříčku šestnáctý, ale ve Wimbledonu bude patnáctkou a Francouz Gilles Simon je z 20. místa povýšen na šestnáctku. O čtyři pozice si rovněž polepšil 24. hráč dvouhry ATP Jihoafričan Kevin Anderson.

Za Djokovičem je dvojkou domácí Andy Murray a trojkou Švýcar Roger Federer , tedy tenisté, kteří si rozdělili posledních pět wimbledonských titulů. Za Williamsovou následuje její letošní přemožitelka z finále Roland Garros Garbiňe Muguruzaová. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová je jedenáctkou, Plíšková šestnáctkou, Strýcová pětadvacítkou a Šafářová má číslo 29.

Ve čtyřhře jsou Radek Štěpánek se Srbem Nenadem Zimonjičem čtrnáctí a mezi ženami se Češky seřadily od šestého do osmého místa. Šestkami jsou Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká , sedmičkami Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou z USA a osmičkami Karolína Plíšková s Němkou Julií Görgesovou.

Nasazení pro tenisový Wimbledon:

Dvouhra:

Muži:
1. Djokovič (Srb.), 2. A. Murray (Brit.), 3. Federer, 4. Wawrinka (oba Švýc.),
5. Nišikori (Jap.), 6. Raonic (Kan.), 7. Gasquet (Fr.), 8. Thiem (Rak.), 9. Čilič (Chorv.), 10. Berdych (ČR), 11. Goffin (Belg.), 12. Tsonga (Fr.), 13. Ferrer, 14. Bautista (oba Šp.), 15. Kyrgios (Austr.), 16. Simon, 17. Monfils (oba Fr.), 18. Isner (USA), 19. Tomic (Austr.), 20. Anderson (JAR), 21. Kohlschreiber (Něm.), 22. F. López (Šp.), 23. Karlovič (Chorv.), 24. A. Zverev (Něm.), 25. Troicki (Srb.), 26. Paire (Fr.), 27. Sock, 28. Querrey (oba USA), 29. Cuevas (Urug.), 30. Dolgopolov (Ukr.), 31. Sousa (Portug.), 32. Pouille (Fr.).

Ženy:
1. S. Williamsová (USA), 2. Muguruzaová (Šp.), 3. A. Radwaňská (Pol.),
4. Kerberová (Něm.),5. Halepová (Rum.), 6. Azarenková (Běl.), 7. Vinciová (It.),
8. Bencicová (Švýc.), 9. V. Williamsová, 10. Keysová (obě USA), 11. Kvitová (ČR), 12. Bacsinszká (Švýc.), 13. Suárezová (Šp.), 14. Kuzněcovová (Rus.), 15. Stosurová (Austr.), 16. Karolína Plíšková (ČR), 17. Kontaová (Brit.), 18. Svitolinová (Ukr.), 19. Stephensová (USA), 20. Cibulková (SR), 21. Erraniová (It.), 22. Pavljučenkovová (Rus.), 23. Jankovičová, 24. Ivanovičová (obě Srb.), 25. Strýcová (ČR), 26. Beguová (Rum.), 27. Bertensová (Niz.), 28. Vandewegheová (USA), 29. Šafářová (ČR), 30. Kasatkinová (Rus.), 31. Garciaová, 32. Mladenovicová (obě Fr.).

Čtyřhra:

Muži:
1. Herbert, Mahut (Fr.), ...14. Štěpánek, Zimonjič (ČR/Srb).

Ženy:
1. Hingisová, Mirzaová (Švýc./Indie), ...6. Hlaváčková, Hradecká (ČR), 7. Šafářová, Matteková-Sandsová (ČR/USA), 8. Karolína Plíšková, Görgesová (ČR/Něm.).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud