24. června 2016 • 12:29

Kvitová začne Wimbledon proti Rumunce, Štěpánek jde na Kyrgiose

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

LOS WIMBLEDONU | Tenista Tomáš Berdych se v 1. kole na trávě ve Wimbledonu utká s Chorvatem Ivanem Dodigem. Radek Štěpánek hrající na volnou kartu vyzve na třetím grandslamu sezony Australana Nicka Kyrgiose. Rozhodl o tom páteční los v All England Clubu.



Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová jako turnajová desítka nastoupí proti Rumunce Soreaně Cirsteaové. Barbora Strýcová má za soupeřku Estonku Annet Kontaveitovou a na Kvitovou může narazit ve 3. kole.

Vítězka případného českého duelu Kvitové se Strýcovou by v osmifinále hrála teoreticky se Švýcarkou Belindou Bencicovou. Všechny jsou v polovině pavouka se světovou jedničkou a obhájkyní titulu Američankou Serenou Williamsovou .

Karolína Plíšková nastoupí proti Belgičance Yanině Wickmayerové, její sestra Kristýna narazí na Číňanku Tuan Jing-jing. Los si "zašpásoval" s Lucií Šafářovou , kterou pro první kolo svedl do dvojice s její deblovou partnerkou Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Třicetiletý Berdych má v cestě pavoukem mladíky na vzestupu. Ve 3. kole může narazit na Němce Alexandera Zvereva a v osmifinále na rozjetého Rakušana Dominica Thiema, který letos vyhrál už 47 zápasů a je světovou osmičkou.

Sedmatřicetiletého Štěpánka čeká patnáctý nasazený Kyrgios, který je považován za jedno z možných překvapení turnaje. "Samozřejmě bych si dovedl představit i lepší los, ale to je grandslam, a tak si nemám co vybírat," řekl Štěpánek ČTK.

Jediný vzájemný zápas s Australanem před třemi lety na Roland Garros ve třech tie-breacích prohrál. "Tráva je jeho silný povrch. Určitě si bude pomáhat tvrdým servisem a na to se teď budeme v přípravě soustředit," uvedl Štěpánek.

Lukáš Rosol má za soupeře Američana Sama Querreyho z USA a Jiří Veselý bude hrát s nizozemským kvalifikantem Igorem Sijslingem.

Obhájce titulu Srb Novak Djokovič začne turnaj duelem s domácím Jamesem Wardem. Ve třetím kole by proti prvnímu hráči světa mohl nastoupit Rosol. Ve čtvrtfinále může Djokovič hrát s Kanaďanem Milosem Raonicem a v semifinále se Švýcarem Rogerem Federerem . Brit Andy Murray má ve spodní části pavouka Berdycha, Thiema, Švýcara Stana Wawrinku nebo Francouze Richarda Gasqueta.

Obhájkyni titulu Serenu Williamsovou vyzve na úvod Švýcarka Amra Sadikovicová, která postoupila z kvalifikace. Američanka cestou do finále může narazit na Polku Agnieszku Radwaňskou, Kvitovou, Švýcarku Timeu Bacsinszkou nebo třeba na Bencicovou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud