28. června 2016 • 16:09

Odvážná Šafářová! Oblékla kontroverzní šaty, schválil je i přítel

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA | Mám? Nemám? Lucie Šafářová nepatří mezi fintivé tenistky, tentokrát však před zrcadlem strávila neobyčejně dlouhou dobu. Jako jedna z mála našla kuráž a oblékla si odvážné šaty, které firma Nike pro Wimbledon svým smluvním hráčkám připravila.



Je to průsvitný kus látky, který by se hodil víc na rande než na kurt. Připomíná spíš kombiné či sexy noční košilku. Při hře povlává na těle a odhaluje víc, než by mohlo být někomu příjemné. „Jo, jsou to trošku odvážnější šaty,“ rozesmála se Lucie Šafářová , slečna štíhlá jako laň, která se za své tělo nemusí stydět. „Větší ženě by možná mohly být nepříjemné,“ pokývala chápavě hlavou.

Urostlá Němka Sabine Lisická si na sebe včera raději oblékla nátělník a sukni, tenhle model z dílny oregonské firmy jí neladil. Ačkoliv tenistky obyčejně dostanou pro grandslam jeden druh oblečení, v němž musí nastoupit, tentokrát měly na vybranou. Buď šaty, nebo klasický sportovní úbor.

Už před turnajem se totiž množily stížnosti, že je model šatů nazvaný „Premier Slam“ příliš krátký a naopak má příliš výrazný rozparek, kvůli němuž látka příliš vlaje ve vzduchu a vadí při hře.

Lucie Šafářová během zápasu 1. kola ve Wimbledonu zkusila odvážné šaty
Lucie Šafářová během zápasu 1. kola ve Wimbledonu zkusila odvážné šaty

„Dvakrát jsem je radši testovala při tréninku,“ prozradila Šafářová, která šaty přinesla na přešití a po odstranění rozparku byla spokojená. „Už tak nelétaly, tak jsem si řekla: Proč ne? Šaty mám hrozně ráda, Nike je strašně dlouho nedělal, a když už, tak měly tyhle modely jen Serena nebo Šarapka. Proto jsem si řekla, že je vyzkouším,“ líčila.

Rozhodl i pohled přítele Jakuba, jenž tenistku v Londýně doprovází. „Ptala jsem se ho a nakonec říkal, že v nich teda můžu,“ smála se česká tenistka, jež sklízela body za odvahu.

To Němka Lisická zůstala konzervativnější. „Zkoušela jsem je, ale necítila jsem se v nich pohodlně, odhalují až příliš. Pro mě je nejdůležitější, abych se na kurtu cítila pohodlně a nemusela myslet na to, co mám na sobě,“ vysvětlovala někdejší wimbledonská finalistka.

Šaty schválil Wimbledon již v první verzi, jelikož neodporují žádnému z nařízení klubu. Hráčky však po stížnostech dostaly e-mailem výzvu, aby se s oděvem dostavily do pronajatého domu nedaleko All England Clubu, kde švadleny udělaly poslední úpravy.

Více o Wimbledonu čtěte ZDE>>>

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud