28. června 2016 • 15:58

"Brankáři" Štěpánkovi fandil i Čech, Kyrgios ho ale dostal úderem snů

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na síti chytá jako fotbalový brankář, smekali britští televizní komentátoři před českým tenistou Radkem Štěpánkem, kterému navíc v hledišti v prvním kole Wimbledonu proti Nicku Kyrgiosovi fandil i gólman londýnského Arsenalu Petr Čech. Nejstarší hráč turnaje trápil rostoucí australskou hvězdu téměř dvě a půl hodiny, známý bouřlivák, který se blýskl i jedním fantastickým úderem mezi nohama, si ale postup vzít nenechal.



Petr Čech dělal Radku Štěpánkovi společnost už o víkendu, kdy si spolu zatrénovali, a kvůli zápasu svého kamaráda dokonce odložil odjezd na dovolenou. Z hlediště kurtu číslo 2 pak mohl sledovat tradičně bojovný výkon českého veterána, který ale nakonec na skvěle hrajícího Kyrgiose nestačil.

Štěpánek dřel, dobíhal míče, chodil na síť i tradičně zkracoval hru. V jednu chvíli v prvním setu ale při důležitém míčku uklouzl, a všem, včetně Petra Čecha zatrnulo. Nejstarší hráč turnaje ale rychle ukázal palcem jedničku, že je v pořádku, zvedl se a šel dál bojovat proti o 16 let mladšímu protivníkovi.

Ten se v boji s aktivně hrajícím Štěpánkem nenechal zahanbit a publikum také několikrát pobavil. Na začátku třetí sady pak předvedl neuvěřitelnou věc - Štěpánka milimetrově přeloboval úderem mezi nohama!

Třetí set pak sice nakonec vydřel český bojovník v dramatickém tiebreaku, ale ve čtvrté sadě už Kyrgios opět vlád a dokráčel do druhého kola.

Vše o tenisovém Wimbledonu 2016 čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud