1. července 2016 • 04:56

Život je film! Zázrak na Wimbledonu napodobil známou komedii

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Marcus Willis před týdnem? Neznámý hráč, který chtěl skončit s tenisem. Marcus Willis dnes? Nová britská sportovní celebrita. Příběh britského hráče, který se dokázal přes dvojitou kvalifikaci do hlavní soutěže Wimbledonu, v ní postoupit do 2. kola a tam prohrát s Rogerem Federerem, ovládl ostrovní média. 772. nejlepší tenista světa stvořil příběh jako z filmu. Přesněji z romantické komedie Wimbledon z roku 2004



Učitelé tenisu

Film: Diváci sledovali příběh Petera Colta (hraje ho Paul Bettany), který se chystá na svůj poslední travnatý grandslam, po něm se chce věnovat práci tenisového učitele. Nikdy se mu nepodařilo udělat velký úspěch a ve světovém žebříčku se propadl na 119. místo.

Realita: Také Willis, který si účtuje 30 liber na hodinu, se živí jako tenisový instruktor. Na letošní Wimbledon se vůbec nechtěl přihlásit a svoji kariéru ukončit. Letos vydělal na turnajových odměnách pouhých 220 liber.

Pomohla jim láska

Film: Hlavní hrdina se během turnaje zamiluje do mladé tenisové naděje Lizzie Bradburyové (hraje ji Kirsten Dunstová). Nový vztah mu dodá sílu postupovat dál v turnajovém pavouku.

Realita: Také Willis se nedávno zamiloval. A jeho nová přítelkyně Jennifer, která je zubařkou, mu vymluvila, aby s tenisovou kariérou seknul a zkusil se do Wimbledonu dostat. Vyplatilo se.

Bude zase happy end?

Film: Peter Colt senzační tažení Wimbledonem dotáhne až do vítězného finále. V budoucnosti se daří také jeho přítelkyni, která kromě Wimbledonu ovládne také US Open. V poslední scéně filmu vidíme šťastný pár, jak trénuje s jejich dcerou.

Realita: Willisovo tažení skončilo ve 2. kole po třísetové prohře se sedminásobným wimbledonským šampionem Rogerem Federerem . Po životním tenisovém týdnu si ale přišel si na 50 tisíc liber a vylepší si postavení na žebříčku o zhruba 400 míst. „Hrál opravdu dobře. Přistupoval jsem k tomu zápasu, jako bych hrál s někým z nejlepší padesátky,“ naznačil Federer, kde by mohl být Willisův potenciál. Na případný happy end si v případě nového tenisového hrdiny budeme muset ještě počkat. Další plány ještě nenaznačil. „Jen si myslím, že jsem si dnes zasloužil pivo,“ usmál se.

Přítelkyně Marcuse Willise (vlevo) mohla být s výkonem britského tenisty spokojená
Přítelkyně Marcuse Willise (vlevo) mohla být s výkonem britského tenisty spokojená

Více o Wimbledonu čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud