18. června 2011 • 12:18

Turnaj v Hertogenboschi ovládli čeští deblisté

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Českým deblistům vyšla generálka na Wimbledon v Hertogenboschi skvěle. Barbora Záhlavová-Strýcová a Klára Zakopalová získaly ve finále na nizozemské trávě první společný titul, soutěž mužů vyhrál spolu s Italem Danielem Braccialim František Čermák a připsal si 24. triumf ve čtyřhře v kariéře.



Čtvrtým nasazeným Češkám dnes stačilo získat proti slovensko-italskému páru Dominika Cibulková, Flavia Pennettaová jen sedm míčků. Finále totiž bylo v pátek kvůli dešti přerušeno za stavu 1:1 na sety a 3:3 v takzvaném super tie-breaku. Ten české tenistky nakonec vyhrály 10:7.

Pětadvacetiletá Záhlavová-Strýcová přidala do své sbírky už čtvrtý letošní deblový titul a celkově 14. v kariéře na okruhu WTA. Většinu těch předchozích i všechny v této sezoně vybojovala s Ivetou Benešovou. O čtyři roky starší Zakopalová proměnila v premiérové vítězství svou čtvrtou finálovou účast ve čtyřhře.

Záhlavová-Strýcová a Zakopalová pózují s poraženými finalistkami Penettaovou a CibulkovouFoto ČTK


Generálka na Wimbledon, který začne v neděli, vyšla i Čermákovi. Deblový specialista ve svém 40. finále v kariéře porazil s Braccialim švédsko-rumunskou dvojici Robert Lindstedt, Horia Tecau 6:3, 2:6 a 10:8. Také jejich zápas byl dnes přerušen kvůli dešti.

Ve finále ženské dvouhry získala druhý titul v sezoně Italka Roberta Vinciová, která porazila Jelenu Dokičovou z Austrálie 6:7, 6:3 a 7:5. Mezi muži vyhrál Rus Dmitrij Tursunov a po vítězství 6:3, 6:2 nad Chorvatem Ivanem Dodigem získal premiérový letošní triumf.

Tenisový turnaj mužů a žen v Hertogenboschi (tráva):
Muži (dotace 450.000 eur):
Čtyřhra - finále:
Čermák, Bracciali (ČR/It.) - Lindstedt, Tecau (2-Švéd./Rum.) 6:3, 2:6, 10:8.
Dvouhra - finále:
Tursunov (Rus.) - Dodig (Chorv.) 6:3, 6:2.


Ženy (dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Vinciová (7-It.) - Dokičová (Austr.) 6:7 (7:9), 6:3, 7:5.
Čtyřhra - finále:
Záhlavová-Strýcová, Zakopalová (4-ČR) - Cibulková, Pennettaová (SR/It.) 1:6, 6:4, 10:7.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud