28. února 2015 • 18:17

Senzační Lucka! Šafářová porazila ve finále turnaje v Dauhá Azarenkovou

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Česká tenistka Lucie Šafářová vyhrála turnaj v Dauhá a získala šestý titul na okruhu WTA. V dnešním finále porazila poprvé v kariéře bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou z Běloruska, zvítězila po setech 6:4, 6:3 a v žebříčku dvouhry si vylepší osobní maximum na 11. místo.



"Je to nádherný pocit a jsem z titulu nadšená. Vyhrála jsem turnaj po dlouhé době a jsem ráda, jak jsem se zlepšila a jdu nahoru," řekla Šafářová. Její výkon ocenila i legendární Marina Navrátilová. "Gratuluji Lucii k největšímu triumfu v kariéře," napsala současná trenérka Polky Agnieszky Radwaňské na sociální síti.

Předchozích šest zápasů Šafářová s Azarenkovou prohrála a získala jen jeden set, ale tentokrát byla v utkání favoritkou. A začala hned brejkem, o který sice později přišla, ale v koncovce první sady měla opět přesnější údery. Ve druhém setu získala podání Bělorusky ve třetí hře a sama v sadě odvrátila všechny čtyři brejkboly.

Lucie Šafářová ovládla turnaj v DauháFoto Reuters

Za stavu 5:3 při podání tradičně hlasitě hekající Azarenkové vedla rychle 40:0. Soupeřka první dva mečboly odvrátila, při třetím nechala Šafářová zkontrolovat dopad míče po křížném úderu Azarenkové, který lajnový rozhodčí označil za dobrý. Jestřábí oko odhalilo aut a Češka mohla slavit první titul z kategorie Premier Tour.

Osmadvacetiletá Šafářová, kterou vede kanadský trenér Rob Steckley, vyhrála turnaj od roku 2013, kdy triumfovala v Québecu.

"Na začátku sezony jsem prohrála pár těsných zápasů, ale věděla jsem, že jsem tvrdě pracovala a moje hra šla nahoru," řekla před finále o úvodu roku, kdy ve dvouhře na turnajích WTA měla tři prohry ze čtyř zápasů. Nyní ale vítězka čtyřhry na Australian Open vyhrála z posledních devíti zápasů osm. "Tenis si užívám," dodala.

Dvouhra - finále:

Šafářová (ČR) - Azarenková (Běl.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra - finále:

Kopsová-Jonesová, Spearsová (4-USA) - Hsieh Su-Wei, Mirzaová (1-Tchaj-wan/Indie) 6:4, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud