2. srpna 2009 • 09:27

V. Williamsová vyzve ve finále Bartoliovou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americká tenistka Venus Williamsová se posedmé probojovala do finále turnaje ve Stanfordu. Svou semifinálovou soupeřku Jelenu Dementěvovou z Ruska deklasovala 6:0, 6:1 a pokusí se navázat na předchozí tituly z let 2000 a 2002.



Poslední překážkou na její cestě za 42. triumfem v kariéře bude Francouzka Marion Bartoliová, která vyřadila ve třech setech Australanku Samanthu Stosurovou, nečekanou přemožitelku turnajové jedničky Sereny Williamsové.

Její starší sestra Venus si v semifinále počínala suverénně a Dementěvovou vyřídila za 64 minut. "Všechno mi dneska vycházelo. V důležitých výměnách jsem hrála výborně," pochvalovala si devětadvacetiletá Američanka, které se v minulých letech na amerických betonech nedařilo.

Poslední turnaj v této části sezony vyhrála v roce 2002, kdy triumfovala ve Standordu, San Diegu a New Havenu."Většinou mám dlouhé výměny ráda, ale ona byla dneska od základní čáry vynikající. Pořád jsem měla problémy," komentovala Dementěvová hladkou porážku.

S držitelkou sedmi grandslamových titulů prohrála pošesté za sebou a podeváté z jedenácti vzájemných zápasů. "S Venus mi to nejde," konstatovala.Osmá nasazená Bartoliová byla ve Stanfordu ve finále i loni, kdy podlehla Kanaďance Aleksandře Wozniakové.

Dvouhra - semifinále:

Bartoliová (8-Fr.) - Stosurová (Austr.) 6:3, 1:6, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud