9. srpna 2009 • 09:07

Šarapovová na finále opět nedosáhla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalá světová jednička Maria Šarapovová ani na turnaji v Los Angeles nedosáhla na první finálovou účast po návratu na kurty.



Ruská tenistka, která má za sebou několikaměsíční pauzu kvůli zranění ramene, udělala v sobotním semifinále proti Flavii Pennettaové málo vídaných 61 nevynucených chyb a prohrála 2:6, 6:4 a 3:6.

Dvaadvacetiletá Šarapovová měla i přes nevyrovnanost svých úderů na svém šestém turnaji po návratu k tenisu do finále relativně blízko, protože v rozhodujícím setu vedla 3:1. Desátá nasazená Italka však pěti získanými hrami za sebou, z toho třemi při podání soupeřky, utkání otočila.

"Necítila jsem se od začátku utkání ve fyzické pohodě. Byla jsem překvapená už z toho, že šel zápas vůbec zápas do třetího setu. Měla jsem šance, ale nedokázala jsem je dotáhnout," řekla sebekriticky Šarapovová, jež udělala 16 dvojchyb. "Je přede mnou ještě hodně práce," dodala vítězka tří grandslamových turnajů.

Soupeřkou loňské poražené finalistky Pennettaové bude Australanka Samantha Stosurová, jež bude usilovat o svůj první titul ve dvouhře na okruhu WTA. Bývalá nejlepší světová deblistka zdolala v semifinále hladce 6:3 a 6:2 devatenáctiletou Rumunku Soranu Cirsteaovou.

Tenisový turnaj žen v Los Angeles (tvrdý povrch, dotace 700.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:
Pennettaová (10-It.) - Šarapovová (Rus.) 6:2, 4:6, 6:3, Stosurová (13-Austr.) - Cirsteaová (Rum.) 6:3, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud