13. února 2011 • 15:52

Kvitová zničila světovou jedničku a má třetí titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani světová jednička Belgičanka Kim Clijstersová nedokázala zastavit vítěznou jízdu Petry Kvitové na tenisovém turnaji v Paříži. Dvacetiletá Češka zvítězila ve finále 6:4, 6:3 a potřetí v kariéře pozvedla trofej pro šampionku na okruhu WTA.



V této sezoně Kvitová ze 17 zápasů prohrála jediný, a to ve čtvrtfinále lednového grandslamu Australian Open. Před Paříží triumfovala i v Brisbane, navíc dovedla český tým do semifinále Fed Cupu přes domácí Slovensko. Ve světovém žebříčku si v pondělí vylepší osobní maximum na 14. místo.

"Porazila jsem Kim, novou světovou jedničku, takže jsem nadšená nejen z titulu. Dvakrát jsem s ní prohrála a teď ji konečně porazila a je to o to hezčí, že je jedničkou," radovala se Kvitová.

Petra KvitováFoto Reuters

Slavnou Belgičanku a majitelku čtyř grandslamových titulů včetně letošního z Melbourne vyprovodila z kurtu za rovnou hodinu.

Respekt si získala deseti esy, pětkrát sebrala soupeřce servis a zahrála celkem 62 vítězných míčků. Clijstersová měla o deset méně.

"Hrála jsem výborně a doufám, že v tom budu pokračovat i na dalších turnajích," dodala Kvitová.

S Clijstersovou měla přitom výrazně negativní bilanci. Utkaly se dvakrát a z obou loňských duelů rodačka z Bílovce získala pro sebe pouze pět gamů. Finále v pařížské hale Stade Coubertin však nabídlo zcela jiný obrázek.

Od začátku roku si česká reprezentantka podmanila už druhý turnaj, před Brisbane a Paříží získala svůj první titul v lednu 2009 v Hobartu.

V pondělním novém vydání žebříčku poskočí majitelka ocenění pro nováčka roku na okruhu WTA za loňský rok z 18. místa na čtrnácté. Z Francie by měla hned zamířit na další turnaj do Dubaje.

Světovou jedničku dokázala Kvitová už jednou porazit. V roce 2009 na US Open ztroskotala na české tenistce Ruska Dinara Safinová.

Tenisový turnaj žen v Paříži (tvrdý povrch, dotace 618.000 dolarů):

Dvouhra - finále:
Kvitová (4-ČR) - Clijstersová (1-Belg.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra - finále:
Matteková-Sandsová, Shaughnessyová (3-USA) - Duševinová, Makarovová (Rus.) 6:4, 6:2.




Světová jednička a vítězka Australian Open nestačila na Kvitovou
Světová jednička a vítězka Australian Open nestačila na Kvitovou

Vstoupit do diskuse
7
Články odjinud


Články odjinud