30. června 2011 • 11:40

Novotná: Petra má obrovskou šanci na finále!

Autor: pan, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před třinácti lety zvedla Jana Novotná zatím jako poslední česká hráčka nad hlavu stříbrný talíř pro vítězku wimbledonské dvouhry, když ve finále porazila Francouzku Nathalii Tauziatovou. Brněnská rodačka se však do historie nejslavnějšího turnaje světa zapsala i svým předcházejícím finálovým zápasem z roku 1993, kdy psychicky nezvládla duel se Steffi Grafovou, ve kterém vedla v rozhodující sadě již 4:1 na gamy a 40:15.



Snímky plačící české tenistky opřené o rameno vévodkyně z Kentu zůstanou již navždy zapsány v historii londýnského turnaje. Dvaačtyřicetiletá Jana Novotná tak dobře ví, jakému tlaku je její nástupkyně Petra Kvitová vystavena.

Očima Jany Novotné
„Před turnajem jsem říkala, že Petra hraje výborně, ale na to, aby získala grandslam, jí ještě malinko něco chybí. Dnes už věci vidím trochu jinak. Turnaj se hodně otevřel, má ohromnou příležitost se dostat až do finále. Řekla bych, že finále bude mít obsazení Kvitová–Šarapovová. Nejvíc se mi na Petře líbí, s jakou lehkostí oproti ostatním holkám hraje. Když ji porovnám s Lisickou, Bartoliovou nebo Šarapovovou, tymají náročný, vydřený tenis. Petra hraje moc hezky, lehce.S Petrou se tady potkáváme, povídáme si. Ta holka je moc v pohodě. Moc bych si přála, aby mě napodobila. Vůbec mi nevadí, když už nebudu poslední wimbledonskou vítězkou z Česka. Naopak to bude lepší. Vždyť nějaká Novotná to vyhrála už před tolika lety, že si to nikdo nemůže pamatovat.“


Petra Kvitová nastoupí ke svému semifinálovému zápasu dnes od 14:00. Zápas můžete sledovat na iSport.cz online.



Ceská lvice jede! Rozjetá Kvitová postoupila do semifinále a míří za vítězstvím ve Wimbledonu
Ceská lvice jede! Rozjetá Kvitová postoupila do semifinále a míří za vítězstvím ve Wimbledonu

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud