31. července 2011 • 17:20

Čermák slaví jubilení 25. deblový triumf kariéry

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista František Čermák získal spolu se Slovákem Filipem Poláškem na turnaji v Gstaadu titul ve čtyřhře. Ve finále porazili německo-rakouskou dvojici Christopher Kas, Alexander Peya 6:3, 7:6 a český hráč si připsal jubilejní 25. deblový triumf v kariéře.



Čtyřiatřicetiletý Čermák vyhrál třetí turnaj v sezoně a druhý s Poláškem. Před Gstaadem zvítězili při společné premiéře v Bělehradu, s Italem Danielem Braccialim pak získal titul v červnu v Hertogenboschi. Před týdnem s novým slovenským spoluhráčem nezvládli finále v Hamburku, kde byl jedním z jejich přemožitelů Peya.

"Poté, co jsme prošli prvním kolem, hráli jsme pořád líp a líp a těžili z narůstajícího sebevědomí," řekl Polášek, v 26 letech o osm mladší než jeho český parťák. Ten v Gstaadu triumfoval už potřetí, protože v roce 2005 neprohrál Čermák po boku Leoše Friedla a o dva roky později s Pavlem Víznerem. Polášek na švýcarské antuce vyhrál už v roce 2008 s Jaroslavem Levinským.

Španěl Granollers vyhrál titul na turnaji ve švýcarském Gstaadu Španěl Granollers vyhrál titul na turnaji ve švýcarském GstaaduFoto EPA


"V prvním setu se nám podařil hned brejk na 3:0, ve druhém začalo hodně foukat a měli jsme trochu problémy. Na konci jsme byli nervózní všichni, ale dopadlo to dobře," dodal slovenský tenista, který je nyní s Čermákem v pořadí ATP deblových párů na devatenáctém místě. Z Gstaadu vyrazili do Kitzbühelu a před US Open budou hrát ještě jeden turnaj.

Titul ve dvouhře v Gstaadu získal Marcel Granollers ze Španělska, který ve finále porazil krajana Fernanda Verdaska 6:4, 3:6, 6:3. Připsal si tak první turnajový triumf v sezoně, Verdasco naopak neuspěl ani ve třetím letošním utkání o titul.

Tenisový turnaj mužů ve švýcarském Gstaadu (antuka, dotace 450.000 eur):

Dvouhra - finále: Granollers (8-Šp.) - Verdasco (4-Šp.) 6:4, 3:6, 6:3.
Čtyřhra - finále: Čermák, Polášek (1-ČR/SR) - Kas, Peya (2-Něm./Rak.) 6:3, 7:6 (9:7).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud