8. srpna 2011 • 12:10

Djoker, Rafa, Fedex nebo Andy? V Montrealu se střetne "silná čtyřka"

Autor: mt
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší současní tenisté světa se představí v Montrealu, a poměří své síly na turnaji Masters – Rogers Cupu. Počátkem tohoto týdne začíná opravdová tenisová jízda po amerických betonových  kurtech. Kdo vstane na jejím konci jako vítěz? To zatím můžeme jen spekulovat, ale jisté je jedno, bude se nač dívat.



Favoritů je v Montrealu pochopitelně hned několik. Mezi největší určitě patří hráči z tzv. „silné čtyřky“. Světová jednička Novak Djokovič letos prohrál jen jediný zápas, a jeho impozantní bilance 48-1 hovoří za vše. Právě on je největším favoritem na turnajový titul.

Dalším aspirantem na vítězství bude zajisté poražený finalista Wimbledonu Rafael Nadal. Španělskému hráči, i přes jeho fyzicky náročnou hru, již dávno nevadí hrát na jakémkoliv povrchu, a je schopný porazit kohokoliv i na betoně.

Rogera Federera netřeba představovat. Nejlepší tenista historie bude také patřit mezi hlavní favority. Navíc tento švýcarský elegán dnes slaví své třicáté narozeniny, a již tradičně svíčky z dortu sfoukne na Roger's cupu.

Posledním hlavním favoritem do party je čtvrtý hráč světa Andy Murray. Vítěz posledních dvou ročníků možná stojí až jako čtvrtý v řadě, ale právě jemu se v Montrealu daří nejvíce.

Mimo výše zmíněné horké favority budou moci čeští fanoušci sledovat konečně i Tomáše Berdycha, který společně s dalšími „bombarďáky“ (Del Potro, Fish, Isner, Tsonga) budou patřit k černým koňům turnaje.

V neposlední řadě by kvalitu a dobrou formu mohl potvrdit i další český hráč Radek Štěpánek. Ten se po vítězství ve Washingtonu posunul o 27 míst a je již 27. hráčem světa.

Zajímavé určitě je, že karvinský rodák dokázal vyhrát turnaj ATP ve Washingtonu po dvou letech. Opět na svém oblíbeném betonu, a hlavně jako druhý nejstarší hráč v historii. Štěpánkovi je dvaatřicet, starším vítězem byl pouze pětatřicetiletý Jimmy Conners v roce 1988.

Srbský tenista byl všude
Srbský tenista byl všude

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud