30. října 2011 • 05:00

Kvitová má na dosah obrovský úspěch. Česká televize ale nevysílá...

Autor: lbc, ČTK
Vstoupit do diskuse
26
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Moc důležitějších zápasů za svůj život sportovec nezažije. Petra Kvitová se dnes od 16:00 utká s Běloruskou Azarenkovou o titul z Turnaje mistryň a zápas bude zároveň přímým soubojem o post druhé hráčky světových tabulek. V České republice ho ale uvidí jen ti fanoušci, kteří přijímají signál Eurosportu. Česká televize totiž ani tentokrát nesehnala vysílací práva.



Podle mluvčího ČT neměla veřejnoprávní televize od počátku žádnou šanci. "Výhradní práva na turnaj vlastní Eurosport, utkání dokonce bude vysílat v české mutaci. To znamená, že nemáme možnost práva zakoupit," řekl webu tyden.cz Ladislav Šticha.

Potenciální zápis do tenisové historie tak bohužel uvidí jen naprostá menšina českých diváků. Nejdůležitější zápasy posledních let přitom fanoušci většinou měli možnost vidět.

Finále Wimbledonu, ve kterých se loni představil Berdych a letos Kvitová, do svého vysílání pokaždé mimořádně zařadila Nova. Ta ale držela práva už předtím díky své stanici Nova Sport.

Jednadvacetiletá Kvitová se může stát třetí debutantkou Turnaje mistryň, která vyhraje. Před ní to dokázaly jen Američanka Serena Williamsová před deseti lety a Ruska Maria Šarapovová v roce 2004.

Českou vítěznou tečku by Turnaj mistryň měl po čtrnácti letech, Kvitová by navázala na Janu Novotnou z roku 1997. A stejně jako v roce 1997 může trikolóra zářit nejvýše ve dvouhře i ve čtyřhře. Tehdy oba tituly získala Novotná, letos ve čtyřhře útočí na vítězství Květa Peschkeová, která hraje v páru se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou.

Co si myslíte o tom, že ani tentokrát neodvysílá jeden ze sportovních vrcholů tohoto roku Česká televize? Zapojte se do diskuze pod článkem!

Velké finále Kvitová - Azarenková začne přibližně v 16:00
Velké finále Kvitová - Azarenková začne přibližně v 16:00

Vstoupit do diskuse
26
Články odjinud


Články odjinud