15. února 2012 • 20:53

Paráda! Šafářová i Cetkovská vyřadily bývalé světové jedničky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Česká tenistka Lucie Šafářová zdolala ve 2. kole turnaje v Dauhá Dánku Caroline Wozniackou. S donedávna první hráčkou světového žebříčku prohrála první set, nakonec ale zvítězila 4:6, 6:4 a 7:6. Bývalou světovou jedničku přehrála ve stejné fázi turnaje i Petra Cetkovská, na vyřazení Srbky Ivanovičové jí stačily dvě sady.



Šafářová se v osmifinále utká se čtrnáctou nasazenou Ruskou Světlanou Kuzněcovovou, která dnes vyřadila krajanku Marii Kirilenkovou. Na Cetkovskou čeká světová pětka Samantha Stosurová z Austrálie.

Šafářová měla dosud s Dánkou, která přišla na konci ledna po více než jedenácti měsících o pozici světové jedničky, vyrovnanou zápasovou bilanci 1:1. Druhé nasazené hráčky turnaje se nezalekla ani po prohraném úvodním setu. Hned v úvodu druhé sady vybojovala brněnská rodačka brejk a tuto výhodu zužitkovala ve vítězství 6:4.

Nejkritičtější situaci pak pětadvacetiletá Češka přestála za stavu 4:5 v rozhodujícím setu. Při svém podání odvrátila tři mečboly světové čtyřky a z nepříznivého stavu 0:40 dokázala zápas dotáhnout do tie-breaku, který suverénně zvládla v poměru 7:3.

"Dokud nevyhrajete poslední míček, zápas není u konce. Chtěla jsem prostě dál bojovat a teď se cítím úžasně," radovala se Šafářová.

"Hlavně už chci odsud odejít. Nechce se vám zůstávat, když prohrajete zápas podobným způsobem," postěžovala si na tiskové konferenci Dánka, které v prvním zápase od pádu z čela žebříčku WTA nepomohla ani přítomnost přítele golfisty Roryho McIlroye v hledišti. "Je to zklamání, měla jsem tři mečboly a promrhala je. Musím zkrátka jít dál," řekla.

Bilanci vzájemných zápasů 2:1 ve svůj prospěch má po dnešku i čerstvě sedmadvacetiletá Cetkovská s Ivanovičovou. Proti Srbce sice přišla v obou setech o své podání, jenže sama brejk získala pokaždé dvakrát a radovala se už po hodině a čtvrt.

Ve druhém kole naopak skončilo v Kataru působení Ivety Benešové, která nestačila na Simonu Halepovou. Rumunka už předtím získala "skalp" slovenské turnajové patnáctky Daniely Hantuchové a hrdinku posledního fedcupového duelu České republiky s Německem porazila dvakrát 6:4.

Dvouhra - 2. kolo:

Cetkovská (ČR) - Ivanovičová (13-Srb.) 6:4, 6:4,
Azarenková (1-Běl.) - Barthelová (Něm.) 6:1, 6:0,
Wickmayerová (Belg.) - Schiavoneová (7-It.) 7:6 (7:4), 6:4,
McHaleová (USA) - Pcheng Šuaj (12-Čína) 5:7, 6:3, 6:2,
Lepchenková (USA) - Görgesová (16-Něm.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:5),
Pěrvaková (Rus.) - Razzanová (Fr.) 6:4, 6:0,
Pironkovová (Bulh.) - Kerberová (Něm.) 6:4, 6:1.
Stosurová (3-Austr.) - Cirsteaová (Rum.) 6:4, 7:6 (7:5).

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud