24. února 2012 • 11:00

Berdych se Štěpánkem budou hrát Světový pohár družstev

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští tenisté se po roční pauze zúčastní Světového poháru družstev v Düsseldorfu. Organizátoři antukové generálky na Roland Garros dnes oznámili, že Tomáš Berdych s Radkem Štěpánek potvrdili start v soutěži pro osm týmů. Na antuce v Rochus Clubu se bude hrát od 20. do 26. května.



"Berdych a Štěpánek rádi přijali účast v soutěži," řekl ředitel turnaje Dietloff von Arnim agentuře SID a měl radost, že v osobě sedmého hráče světa Berdycha získal pro akci tenistu z elitní desítky žebříčku ATP. "A máme signály, že nebude jediným."

S českým týmem jsou zatím jistými účastníky SP jen domácí Němci v čele s Florianem Mayerem (19. ATP), kteří budou obhajovat loňský triumf.

Berdych se Štěpánkem by měli hrát Světový pohár společně vůbec poprvé. Štěpánek, letošní vítěz čtyřhry na Australian Open, se do Düsseldorfu vrátí poprvé po osmi letech. Hrát měl už v letech 2007 nebo 2010, ale svoji účast vždy z různých důvodů odvolal.

Češi hráli Světový pohár předloni, kdy Berdych, Jan Hájek a Lukáš Dlouhý skončili ve skupině. Českoslovenští tenisté se radovali z triumfu v letech 1981 a 1987, v historii samostatné České republiky hráli čtyřikrát finále, naposledy před pěti lety.

Štěpánek si zahrál finále Světového poháru v roce 2003. Berdych byl u posledního finále v roce 2007, kdy Češi prohráli s Argentinci.

Volej Tomáše Berdycha
Volej Tomáše Berdycha

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud