26. dubna 2012 • 21:50

Skvělý vstup na antuku. Kvitová si podruhé smlsla na Italce!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Tenistka Petra Kvitová vstoupila výhrou do antukové části sezony. Světová i turnajová trojka halového podniku ve Stuttgartu dnes porazila ve druhém kole Italku Francesku Schiavoneovou 6:2, 6:2 a zahraje si čtvrtfinále.



"Jsem mile překvapená, jak dobře jsem zvládla svůj první letošní zápas na antuce," řekla Kvitová. Rychle hrající Češka v obou setech získala od stavu 1:2 pět her v řadě a do šatny zamířila bez minuty po hodině hry.

Dvaadvacetiletá Kvitová dokázala předloňskou vítězku Roland Garros Schiavoneovou porazit podruhé během pěti dnů. V neděli Kvitová Italku zdolala v ostravské ČEZ areně a zajistila Češkám postup do finále Fed Cupu.

Soupeřkou Kvitové v duelu o semifinále bude domácí Angelique Kerberová, která snadno smetla 6:1, 6:3 nedávnou světovou jedničku Caroline Wozniackou z Dánska.

Se čtrnáctou hráčkou světového žebříčku se Kvitová utká vůbec poprvé. Brémská rodačka vyhrála v kariéře dva turnaje a oba dva letos - v únoru triumfovala v Paříži, před dvěma týdny porazila ve finále v Kodani také Wozniackou.

Světové jedničce Victorii Azarenkové usnadnilo postup do čtvrtfinále zranění Němky Andrey Petkovicové. Domácí hráčka ve svém druhém utkání od lednového zranění zad ve druhém setu špatně došlápla a kvůli pohmožděnému pravému kotníku nemohla kurt ani opustit bez pomoci.
Dvouhra - 2. kolo:
Tenisový turnaj žen ve Stuttgartu:

Dvouhra - 2. kolo:

Kvitová (3-ČR) - Schiavoneová (It.) 6:2, 6:2.Kerberová (Něm.) - Wozniacká (6-Dán.) 6:1, 6:2.

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Görgesová, Grönefeldová - Pavljučenková, Šafářová (Rus./ČR) 6:4, 7:5, Peschkeová, Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Barroisová, Wöhrová (Něm.) 6:2, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud