22. července 2012 • 14:46

Bellucci zaskočil favorita, ve finále v Gstaadu porazil Tipsareviče

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brazilský tenista Thomaz Bellucci zaskočil nejvýše nasazeného Srba Janka Tipsareviče a po výhře 6:7, 6:4 a 6:2 získal titul na antuce v Gstaadu. Turnaj vyhrál podruhé, před třemi lety se ve švýcarském horském městě radoval z prvního triumfu v kariéře.



Osmý hráč světa Tipsarevič před týdnem získal trofej ve Stuttgartu, jenže šanci na antukový double mu sebral Bellucci. Před osmi dny srbskému favoritovi ve stuttgartském semifinále podlehl, v nedšli se však 60. tenista pořadí ATP po dvou a půl hodinách radoval z výhry i prémie 64.700 eur (asi 1,6 milionu korun).

Bellucci se ve finálové bitvě mohl opřít o skvělý servis. Úspěšnost prvního podání měl 80 procent, dal deset es a po prohře v tie-breaku úvodní sady už žádné podání neztratil. Spolu se dvěma tituly v Gstaadu má ve sbírce ještě jeden z předloňského turnaje v Santiagu, který se hrál také na antuce.

Tenisový turnaj mužů ve švýcarském Gstaadu (antuka, dotace 385.425 eur):

Dvouhra - finále: Bellucci (Braz.) - Tipsarevič (1-Srb) 6:7 (6:8), 6:4, 6:2.

Hrdinová se premiérového titulu nedočkala

Tenistka Eva Hrdinová nedokázala ani třetí finálovou účast proměnit v premiérový titul ve čtyřhře na okruhu WTA. S bosenskou spoluhráčkou Mervanou Jugičovou-Salkičovou prohrály bitvu o trofej s kolumbijským párem Catalina Castaňová, Mariana Duqueová-Marinová 6:4, 5:7 a 5:10.

Osmadvacetiletá Hrdinová byla dnes na švédské antuce s Jugičovou několikrát jen dva míčky od vítězství. Nakonec ale tenistka z Plzně zůstala těsně pod vrcholem stejně jako v roce 2008 s krajankou Vladimírou Uhlířovou na turnajích v Paříži a Los Angeles.

Titul ve dvouhře obhájila Slovinka Polona Hercogová, která po "kanáru" v prvním setu otočila výsledek a Mathilde Johanssonovou z Francie porazila 0:6, 6:4 a 7:5.

Tenisový turnaj žen ve švédském Bastadu (antuka, dotace 220.000 dolarů):

Čtyřhra - finále: Castaňová, Duqueová-Marinová (Kol.) - Hrdinová, Jugičová-Salkičová (ČR/Bosna) 4:6, 7:5, 10:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud