Jonáš Bartoš
29. října 2012 • 17:02

Kvitová kašle a má rýmu, ale nastoupí. Strategie je přežít, říká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Čtyři dny zbývají do klíčového víkendu, kdy české tenistky vyběhnou k obhajobě triumfu ve Fed Cupu proti Srbsku. Zásadní otázka? Jednoznačně zdravotní stav Petry Kvitové. Česká jednička po prodělané viróze stále mluví nakřáplým hlasem a má rýmu. „Ale do soboty snad budu stoprocentní,“ věří dvaadvacetiletá hráčka, která v pondělí večer nastoupí k exhibičnímu duelu proti Marii Šarapovové.



Kvitová místo obhajoby na Turnaji mistryň ulehla do postele, po úvodním duelu s Radwaňskou musela svou istanbulskou misi zabalit a začít s léčbou. „Cítím se lépe, ale ještě nejsem úplně stoprocentní. Budu se snažit, abych byla v pořádku na Fed Cup,“ slíbila osmá hráčka světa na pondělní tiskové konferenci.

Exhibiční utkání v pražské O2 Aréně bylo domluvené dlouho dopředu, Kvitová v něm odehraje proti Marii Šarapovové jeden set. Do druhé sady proti ruské krásce nastoupí česká dvojka Lucie Šafářová.    

„Mrzí mě, že není Petra úplně stoprocentní. S hráčkou jako je Maria si zahraju vždycky ráda, zvlášť před víkendem ve stejné hale na stejném povrchu. Doufám, že si to užijí i diváci,“ vzkázala na předzápasové tiskové konferenci aktuálně sedmnáctá tenistka světa.

Kvitová stále není úplně v pořádku, přesto do zápasu před zaplněnou halou půjde. „Má strategie je přežít. Chci si zahrát a užít si to před publikem, které nás čeká,“ snažila se hledět optimisticky směrem k večernímu duelu.

Maria Šarapovová, Petra Kvitová a Lucie Šafářová na tiskové konferenci před exhibičním duelem v O2 Aréně
Video se připravuje ...

Wimbledonskou vítězku čeká zápas proti aktuálně druhé ženě tenisového žebříčku, finalistce víkendového Turnaje mistryň.

„Když řeknu, že je to má oblíbená soupeřka, tak myslím, že to bude pravda. To by znamenalo, že bychom se potkaly daleko v turnaji. Zápasy, které jsme spolu hrály, byly vždycky na vysoké úrovni. Tuhle sezonu jsem Marii neporazila, to mě mrzí a doufám, že to dokážu příští rok,“ uvedla česká jednička.

„Kdybych nebyla levačka, vzala bych si od ní servis, hlavně ten druhý. Vždycky s ním mám problémy. Podání měla dobré už před operací, pořád se zlepšuje,“ vysekla poklonu své soupeřce. „Tolik věcí?“ divila se naoko vedle sedící Šarapovová, když poslouchala pochvalné věty směrem ke své osobě.

Exhibici s ruskou divou odehraje Kvitová zcela jistě v poklidnějším tempu. O výsledek tolik nepůjde, klíčové bude, aby se česká jednička stihla dát dohromady pro víkendové finále Fed Cupu se Srbskem…

Tisková konference před tenisovou exhibicí v Praze: Zleva Lucie Šafářová, Maria Šarapovová, Petra Kvitová, Miroslav Černošek, Petra Píchalová
Tisková konference před tenisovou exhibicí v Praze: Zleva Lucie Šafářová, Maria Šarapovová, Petra Kvitová, Miroslav Černošek, Petra Píchalová

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud